Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

BoboiBoy the Movie 2016 & wallpaper Boboiboy

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

BoboiBoy the Movie 2016 & wallpaper Boboiboy

Salam ceria.

Rakyat Malaysia boleh berbangga dengan karya seni tanahair yang berkualiti tinggi seperti Upin Ipin dan Boboiboy, juga banyak lagi kemunculan bakat baru dalam bidang animasi tempatan.

Anak-anak kami memang peminat kartun Boboiboy, sampai ummi depa siap jual t-shirt lagi. Hihi… Jana pendapatan sampingan di zaman kemelesetan ekonomi katanya >_<

Boboiboy the Movie 2016 dah nak ditayangkan. Mesti anak-anak teruja nak menonton.

Jom layan trailer dulu…

Kartun Boboiboy ni memang lawak skripnya terutama watak jahat Adudu dan watak baik tapi poyo – Papa Zola.

boboiboy kuasa 5

kredit #MAPS

Wallpaper Boboiboy untuk komputer

 

boboiboy


boboiboy


boboiboy



*All pics  source from Google

PROMO: Jom beli t-shirt Boboiboy ! Ada CLEARANCE SALE tuu….

sila klik banner ;)

Incoming search terms:

 

61 Responses

  1. ctN honey says:

    kalau ct letak jadikan wallpaper, mesti tak boleh buat entry, sbb anak nak tgk aje gambar tu…he..he..he..
    lagipun mesti hubby tension gambar kereta spot impiannya dah tak de..tapi cerita ni semua anak ct suka tgk…

  2. nza says:

    Naurah siap download pic2 tu dr tenet n buat penanda buku..ibunya jadi mangsa liminate semua tu…he….alahai anak skrg…

  3. puanbee says:

    comelnyaaaa.. tp tk menjdi lah nis…

  4. mohamadazhan says:

    comel ja…hehe…tapi saya pakai pc..

  5. kakyong says:

    comel comel.. tp x leh buat wallpaper, nanti anak2 jer la yg adap lappy ibu nyer..

  6. ikmal says:

    poyokoa

  7. akmal haikkal says:

    terbaik

  8. azam anwari says:

    hai ,jangan lupa solat

  9. Fatiha umairah says:

    hai

  10. iEyLa says:

    ermm..nk request gmbar lain leyh x sis??
    hikhik…comey2..

  11. din nazman says:

    ada lagi tak gambar boboiboy , kalau ada hantar la kat facebook saya

  12. nur awadah badrina binti mohd zukri says:

    syew asal nyew sy x mnat boboiboy nier….. lama kelamaan sy turut serta mnat…..hikhihik ank bapak dikatakan…

  13. nur awadah badrina binti mohd zukri says:

    syew suker watak boboiboy halilintar….sebab dier nampak kool jew…..
    :)

  14. mohderen says:

    wow…. mcm real lah boboiboy nie….

  15. mohderen says:

    umimi hanie awak nie mcm pernah nampak je…

  16. mohderen says:

    ummi hanie ko sukah solat kah lagi pun ko cantik manis lah aku dah jatu cinta lah sama ko

  17. iylia love says:

    terbaekk…muahahaha…..

  18. Afiffuddin says:

    Hoho, anak lelaki saya memang suka Boboiboy nie. :)

  19. anasolehah says:

    Isyh anak-anak pompuan saya dua2 suka menengok boboiboy ni….saya dah save untuk diaorang….syukran la ummi hanie yer….comel sangat

  20. Nurul FARHANA says:

    ASSALAMUALAIKUM :)

  21. Nurul FARHANA says:

    ;)

  22. aifa syamimi says:

    terbaik !!!!!!

  23. izazara says:

    umie saye nak letak wallpaper boboiboy kat facebuk canne nak wat

  24. ariff says:

    gambar yang gempak….. terbaekkk….. ada episod bru boss….. nie yg aq suka sgt nie…

  25. cantik2 wallpaper tu, kipidap puan

  26. Rakyat Malaysia ramai yang berbakat dalam menghasilkan animasi ditambah dengan kemahiran menggunakan pelbagai aplikasi untuk membuat animasi. BoboiBoy akhirnya ditayangkan di pawagam setelah beberapa tahun bersiaran di kaca TV. Bawa anak-anak tentu seronok!

    • Ummi Hanie says:

      yer akhirnya ke layar perak sudah… tahniah buat mereka

      seronok tengok di sebalik tabir team Boboiboy dalam Majalah 3 aritu

      kami nak bawa anak2 nan ramai ni…. bocor juga wallet. hihi

  27. tengok dia punya trailer dia pun dah rasa best sangat dah ni. memang mantap. Makin ada banyak peningkatan kualiti filem animasi tempatan

  28. Hamacaan says:

    walaupun sudah begini, tetap keren kali animasi ni :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *