Boboiboy jahat

by Ummi Hanie on December 19, 2011

in animasi/kartun

 

Hari ni saya mulakan dengan entri santai² je dulu , ambik mood kata orang … ;)

Animasi tempatan Boboiboy semakin popular sekarang , betul tak ? Carian kata kunci “gambar Boboiboy jahat” juga agak rancak berdasarkan statistik Nuffnang blog ini … Hmmm , ramai rupanya peminat Boboiboy jahat yer ;)

 

 

Enjoy 30% off ur Euro trip flight ticket all thanks to #MAS :)

Tapi tak boleh lawan keyword Cinta Elysa kan … ;)

Saya rasa , watak Boboiboy jahat yang dimaksudkan ialah Boboiboy Halilintar .

Pehh … ganaz kan ? Tapi anak² saya sukalah pulak dgn Boboiboy “jahat” ni …. hehe ~

Dan ini pula watak terbaru …. Boboiboy Taufan ! Cool lah beb ! ;) Terbaek ~

Dan …. nampak gayanya seperti ada satu lagi watak baru Boboiboy … hmmm … banyaknyer watak …

Lastly , jom layan video promo episod baru 18 Disember (semalam) yang kami ketinggalan utk menonton … :(

 

 

Yang ini pula untuk episod 11 Disember … kami tengok . Memang best ;)

 

Kredit buat FB page Boboiboy untuk gambar² terbaek … :)

 

PROMO: Jom beli t-shirt Boboiboy ! Harga special untuk pembaca blog ini. Just mention “Reader blog Ummihanie” ;)

 

sila klik banner ;)

 

Incoming search terms:

{ 24 comments… read them below or add one }

eus December 19, 2011 at 1:01 PM

k’yus pun layan citer ni disebabkan anak2.. ekekeke…. tp yang x tahannya diorang siap lakon kan skali tu aksi2 boboiboy ni! hahaha…

Reply

Ummi Hanie December 19, 2011 at 2:25 PM

mmg la kak yus … disebabkan anak2 , kiter mak pak pun layan sekali ! haha ~

gitula … nk lakonkan suara latar pun kne berlakon skali .. hik2

Reply

zikri hairon April 17, 2012 at 9:50 PM

awk cun la….

Reply

Ummi Hanie April 18, 2012 at 9:54 AM

boboiboy yg cun kot :p

Reply

zie fauzi December 19, 2011 at 2:28 PM

Alya pun sama… baca entry ni depan Alya, terus jerit boboi boy sambil tunjuk pic… Adehhh…budak 2 tahun tak tahu apa pun leh kenal boboi boy .. tu sekali sekala je tgk… kalau selalu tak tahu la…

Reply

Ummi Hanie December 20, 2011 at 12:01 AM

zie …. kanak2 mesti suke punye …. ;)

budak 2 thn pun dah kenal kartun ;)

Reply

iEyLa December 19, 2011 at 2:39 PM

xla comey mane boboiboy ni…
comey lagi zaid..hakhak

psssttt: sorry silap lak td..hihi

Reply

Ummi Hanie December 20, 2011 at 3:36 PM

time kasey … time kaseyyy … zaid mmg comey … alamakk puji ank sndiri lakkk :p

Reply

hajar December 19, 2011 at 2:54 PM

semalam sempat layan boboiboy jap… hehe…

Reply

Ummi Hanie December 20, 2011 at 3:37 PM

best nye … kami jnjalan mkn angin lak masa tu … :p

Reply

kimmie December 19, 2011 at 4:35 PM

sama mcm anak2 sedara saya…semua suka dgn kartun ni

Reply

Ummi Hanie December 20, 2011 at 3:39 PM

yer … boboboy mmg kegilaan knk2 skrg ;)

Reply

puanbee December 19, 2011 at 8:51 PM

suka boboboi , kelmarin nis tengok tak video promo boboboi yang edisi baru ? ayat dia betul2 kelakar

“aku akan siksa penonton semua dengan siaran ulangan ” adudu
sekali boboboi cakap , “kahkahkah ada siaran ulangan lah adudu”

nis try cr kat youtube , bee tengok tu tersembur air dr mulut haha hampeh je .. kelakar betul

Reply

Ummi Hanie December 20, 2011 at 3:40 PM

x perasan la promo tu bee … kah3x … lawak tol ayat “siksa” tu …:D

sampei trsembur2 yer bee … :p

Reply

kakyong December 21, 2011 at 9:22 AM

anak2 kakyong pun x leh tinggal dah boboiboy nih..

Reply

Ummi Hanie December 21, 2011 at 4:23 PM

kegilaan masa kini kan kkyong ;)

Reply

titan December 24, 2011 at 5:44 AM

wahh..ada plak yang versi jahat ye..hehe

Reply

Ummi Hanie December 24, 2011 at 4:05 PM

ado titan … ado ;)

Reply

Hans February 3, 2012 at 5:41 PM

hahaha
waktu boboiboy makan biskut yaya yang jadi jahat tu kan?
kehkehkeh

Reply

Ummi Hanie February 3, 2012 at 11:17 PM

ye kot hans … hehe

sy suke boboiboy taufan,cool je mata biru :p

Reply

natasyazacurzshita February 3, 2012 at 8:46 PM

Anak2 pun sama suka cerita boboiboy susah pula

Reply

Ummi Hanie February 3, 2012 at 11:18 PM

knape yg susah tu natasya ?

Reply

Otai pemusnah August 22, 2012 at 3:07 AM

Boboiboy pa pn watak nya tetap terbaek

Reply

Otai pemusnah August 22, 2012 at 3:52 AM

Boboiboy terbaek 2012

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: