Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Blog Review

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Blog Review

Salam bertemu kembali.

Sebenarnya teman ni macam ada hajat …. Hajat apenye ?? Hajat nak mereview blog rakan-rakan bloggers yang lain dah lama ada, cuma saya belum ready nak start. Dan rasa macam masih tak layak jerrrr nak mereview… agagaggaa ~

 

Seronok tengok blog orang lain direview dan mereview, juga seronok apabila blog sendiri direview. Setakat ini, sudah lebih kurang 5 reviews dari blog lain telah dibuat mengenai blog ini. Alhamdulillah, overall semuanya okay belaka. Kalau kritik pun tak adalah pedih telinga sangat pun, biase-biase aje. Semuanya boleh diterima dengan hati terbuka :)

 

Bukan ape, tak salah kan kalau kita sama-sama saling membantu dalam meningkatkan mutu dan penampilan blog kita ke arah yang lebih baik ? ;) Dari pengalaman saya sendirilah, selepas blog kita direview, kita akan bersemangat untuk terus memperbaiki apa yang tak patut dalam blog kita. Setuju tak ? Dan insyaAllah lama-kelamaan blog kita akan tampak lebih kemas dan profesional berbanding yang sebelumnya…. Dengan syarat, pemilik blog itu sendiri haruslah rajin untuk buat trial an error (betul ke ejaan ni?? :p) berulang-ulang kali.

 

Semenjak dua menjak ni feeling untuk memulakan review untuk blog-blog orang lain terasa semakin memanggil-manggil. Tapi…….. ade ke yang sudi nak direview ??Ermmm …. sesiapa yang berhajat untuk direview, sila-silalah tinggalkan link dan hajat anda dalam kotak komen. Kalau kome segan, terpakse le teman cari sendiri.

 

 

35 Responses

  1. penaberkala says:

    setakat ni baru ada 3 review dari rakan2 bloggers
    sis nak jadi org ke-4 ke?
    boleh je,hahaha

    lama dh tak singgah sini setelah lama tinggalkan blog sunyi sepi
    skang baru rasa nk kembali balik, rindu nk taip2 entri macam dulu
    penaberkala ada entri terbaru… jom baca INGIN KEMBALIMy Profile

    • Ummi Hanie says:

      wahhh …. sis bukak entri ni , ramai yg dah lama xjumpe kembali smula … cewahh

      itulah,lama xnmpk penaberkala. sis tahu , awk sibuk . masih bercuti ke ? sure kat kampung kan ? takper,ambik masa cuti blogging.kalau dah ketagihan susah lak nk stop :p

      insyaAllah sampai masa nk review blog penaberkala nnti sis inform … terime kasih sudi :)

  2. mama_iris says:

    salam sis….nurul sejak tukar layout ari tu rasa mcm ntah apa2 je layout nurul tau…x tau nak carik layout mana yg best……..pastu kan….camne nak carik idea nak update kalo tibe2 hari tu takde gambar,takde cerita menarik yg jadi…….nurul x suke sgt gosip artis…..setakat sikit2 tu boleh laa….hehehheh

    • Ummi Hanie says:

      wslm nurul..lama xnmpk…igt lg kat sis yer … macehhhh :)

      nnti sis jenguk2 layout nurul tu yer..kalo perlu,sis buatkn review nnti utk baiki macammane ke , tak perlu ke … tgk lah nnti

      mmg kdgkala idea ketandusan…biase le tu … itule perlunya blogwalking kan … kasi refresh balik otak blogging kite ni…heheh :p dan adakalanya entri tu tak pelrukan gambar dr koleksi kita…google je gambar yg menarik dan berkaitan :)

  3. Gieyana says:

    rsnya br sekali kot kena review..tp best gak joint blog review nie..at least dpt perbqiki mn yg kurang kan..:D
    kalau rajin review blog akak ar..tp krg dh review bgtau k psl akak bknnya blogger tegar sgt..:D

  4. puanbee says:

    ahaa tk segan review aje blog bee yer…
    puanbee ada entri terbaru… jom baca Dapat Free Sample Lacto-Lite Dari AyujamalcomMy Profile

  5. ciksembang says:

    akk alu2kan utk review blog ciksembang
    ciksembang ada entri terbaru… jom baca Dugaan pertama di MekahMy Profile

  6. farawahidah says:

    teringin gak la utk direview..hihi

  7. kakyong says:

    gud dluck hanie..

    sure ramai yg nak direview.. ;)
    kakyong ada entri terbaru… jom baca Asmara 2 episod 12… cepatlah hapuskan derita ZaliyaMy Profile

  8. Nida says:

    Salam..

    Wah, segmen yang sangat menarik… good luck kak..

    Nida cadangkan akak buat tema.. contoh, segmen blog remaja, ibu berkerjaya, surirumah, surarumah..hehe.. cuma pandangan je…:)
    Nida ada entri terbaru… jom baca Semalam adalah kenangan- hari ini adalah kenyataan- esok adalah harapanMy Profile

  9. aNiS aNiSa says:

    salam akak…sy nak join3…nak3!!hehe..

    harap akak sudi la riview blog sy..

    sy pn mseh baru lg dlm dunia blog lg…

    skrg ni da jd pnyakit malas nak update,,xtau napa kak =((

    ni link utk akak rview kalau sudi hehe…http://hanisahharun.blogspot.com/

    • Ummi Hanie says:

      wslm Anisa … heee nama same kite :)

      insyaAllah … akk masukkan dlm list kedua insyaAllah … stay tuned kat sini yer dear ;)

      pnyakit M tu mmg biase … akk pun slalu kena tp skrg dah terrajin sikit lak :p

  10. alyrds says:

    Seperti blogger Ben Ashaari….. satu idea yang bagus, tapi AMARAN dari saye, jgn review blog saye yer….kuikuikui…. yer la blog saye ‘kureng’ penyeri sejak akhir² ni…

    any how, ini juga cara kita nak dptkn trafik dengan meng-review blog!
    alyrds ada entri terbaru… jom baca Cerita Mazda 3 yang diisi dengan 100plus- dipandu oleh Alex Au-Yong beserta Angry Bird’s-nyaMy Profile

    • Ummi Hanie says:

      heee … mane le same tahap sy dgn Ben walaupun sy dah blogging lebih lama dari dia…heheheh :p

      wat saspen je bagi2 amaran tu … ok la…bagus jugak dah bagitau jgn review kan…

      trafik tu hal kedua … dpt kawan baru dan eratkn persahabatan yg ade lebih pnting kan ?

  11. [-suziey-] says:

    salam ziarah :) waaa ade segmen blog review..hehe..camne nk join ni? kalu sudi nk review my blog syukran jazilan :) hehe..

    • Ummi Hanie says:

      hai Suziey … :)

      wat masa ni , nak join , bgtau je … nnti sy take note dan masukkan dlm list seterusnya …

      satu list 5 nama jer wat masa ni

      insyaAllah , sudi …. :) time kasih juge

  12. Hans says:

    review blog filem den sis…hehehehe
    Hans ada entri terbaru… jom baca Review Filem Karak DisiniMy Profile

  13. yan says:

    fes dulu mombloggers yg review, seken rasenye kakyong.. then puanhady..

    klu hanie sudi… review blog busuk akak tupun boleh.. huhu
    yan ada entri terbaru… jom baca BismillahMy Profile

  14. Mohd Nasri says:

    segan la..haha
    Mohd Nasri ada entri terbaru… jom baca Waktu Bukan MelawatMy Profile

  15. mj says:

    jom review blog saya.. kasi pedas2 sikit..

  16. Blog review : List kedua | Ummi Hanie [dot] Com says:

    […] . Padahal baru 2-3 hari stop kejap … lahaiii ~Berikut ialah list kedua giliran mendapat review daripada Hanie . Buat masa ini satu batch list memuatkan 5 orang sahaja dan bergantung kepada first […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *