Blog ditegur blogger fofuler – GTO a.k.a. Eyriqazz

 

Alhamdulillah , mood blogging baru nak pulih sedikit demi sedikit dek bahana GA sendiri . Tambah2 pulak lagi setelah ‘ditegur’ blogger fofuler , GTO a.k.a. bro Eyriqazz …. :) Ia menceriakan pagi saya . Ya , saya dah mula bertenet di sebelah pagi semula jika ada hal penting dan ada mood ;) .

Terima kasih bro GTO kerana sudi ke mari , memberi komen lagi . Moh baca komen beliau ;

 

Mungkin kalian tertanya2 saya kena “tegur” sebab apa kan ? Moh le terjah entry bro Eyriqazz ni .

Sebenarnya , bukanlah tegur sebab saya buat salah ke apa . Teguran ni khas untuk blog . Ala2 segmen review jugaklah tapi kali ni bro GTO kita ni buat secara ringkas dan itu sudah memadai bagi saya ;) .

Nak baca teguran2 beliau ? Ni dia ….

 

Kalo kecik sgt tulisan tu , klik lah imej utk tumbesaran yok ;) .

Alhamdulillah , overall tegurannya semua ok je … Cuma kalau dapat saya kurangkan lagi widget di sidebar ni lebih bagus . Bab ni memang perlukan ‘pengorbanan’ sikit kan ? Sebab kite rasa mcm semua widget tu berguna dan penting jer . Tengok blog bro GTO , simple je , tak banyak widget . Dah banyak kali usaha cuba buat macam tu tapi tak menjadi-jadi jugak . Adohai ~

Satu lagi , bro GTO pesan suruh letak lebih sikit  gambar dalam entry untuk menyedapkan mata membaca . Ya , saya memang akui kelemahan dari segi bab itu . Agak kureng sikit gambo2 menarik . Mostly gambar yg ada pun mmg snap pakai handphone jer … erk ~

Okeh kalau kome nak jugak ditegur oleh bro GTO , rajin2ler selongkar blog beliau dan cari segmen/entri “Saya mahu ditegur” (loebih kurang begitulah bunyinya) . Ada lah sedikit syarat yang perlu dibuat but worth it . ;) Saya dapat masuk segmen ni sebab rajin sikit komen2 blog beliau masa zaman rajin blogging (mood sentiasa ado :p) . Thanx , bro GTO ! Janjimu memang dikotakan :) .

Eh jap , saya sempat juge printscreen benda ni , cer kome tengok ;

Abangnara dari website BeautifulNara yang fofuler giler tuuu …. :p Persoalannya …. Betoike Nara mari ke sini berdasarkan Incoming Links tersebut ?? Sebenornye saya masih dlm proses nak memahami benda ni betul2 … hee ~ Tapi saya tahuler dari link mana Nara datang , sebab baru2 ni saya ada komen2 kat entri beliau . ;) Dari situ ada link yg automatik ditinggalkan untuk dijejaki semula …. ngeh3x ~

Teman ceghite benda ni semua bukannye hape . Tak giler populariti pun , tak luak mananye… sekadar nak mengembalikan semula mood blogging yang dah berhari-hari dibawa angin lalu ….

7 comments

  • kakyong

    Tahniah Hanie..

    bestnya ditegur oleh Eyriqazz.. kakyong lama jugak tak jengah blog Eyriqazz… lebih lagi mood blogging baru nak UP semula..

    kdg2 pernah juga rasa ‘serabut’ bila masuk blog hanie ni… opss, jgn kecik ati tau…

    kakyong rasa banner blog tu simpan dlm gobok sliding..

    recent comment tu rasa mcm tak perlu jer.. kakyong tak letak sbb mcm pointless jer ade menda tu..

    footer hani pun sampai ade 2 lapis… hehehhe… pastu dia tak seragam , (actually boleh dipendekkan saiz footer ni..) & try make it cantik dipandang mata…

    opss terlebih sudah.. tp memang tiap kali masuk, teringat nak tegur.. tp bila dah tinggalkan komen asyik lupa jer…

    • tu ler kkyong … saje nk kasi up semula mood tuh ,,, :p

      erm,hanie rase sebab hanie pakai IE , kkyong pakai laen kot … mozilla ke chrome ?
      pd hanie , nmpk ok , tp xtau pd mata org laen kan …

      recent komen tu saje hanie testing je … sebelum2 ni mmg xletak pun .. mmandangkn ade kalanya xperasan ade org komen , so sng intai situ jer …
      banner mana yg kkyong mksudkn tu ? banner hanie tu ek ? aah akan kuuruskn nnti

      thanx ye kkyong :)

  • Wah, caya lah Hanie! Tahniah! :)
    Yati ada entri terbaru… jom baca Macam-macam halMy Profile

  • nza

    sekurg2nya dpt motivasi utk terus berblog……

  • eh…layak aper kaizen…ape kata review blog sy yg pertama?pehtu tgk la,mesti ramai yg tuntut utk direview ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *