Bling , Bling !

Salam ceria semua . Mode bahagia + bling2 sedang berlangsung sikit walaupun ini adalah scheduled entry . Dalam beberapa hari ni saya pulang ke kampung halaman , di rumah mak saya tu susah nak dapat signal WiFi maka patah kakilah saya dibuatnye …. kalau takde entri / scheduled entri tu , paham2 jelah yea … ;)

Sebut pasal bling2 ni , apa yg korang fikirkan ? Benda yang berkilau2 , bersinar2 ? Saya guna istilah tu utk barang kemas …. :p Blogshop saya pun ade yang bling2 punye taw …. :p

Lepas 9 tahun kawin ni , barulah merasa tukar barang kemas baru … alhamdulillah . Itu pun menggunakan kaedah tukar ganti (trade-in) kalau tak , tak termampulah rasenyer … thanx a lot to my beloved MOM sebab hadiahkan seutas gelang emas yg dipanggil “emas mekah” . Mahal juge harga emas mekah ni rupe2nye … Untuk seutas rantai tangan baru , saya trade-in kan dengan 2 utas rantai tangan …. dan kena tambah sikit lagi . Maklumle harga emas sekarang melambung-lambung , kan !

Syukurlah ada bawak emakku sekali yang lebih arif tentang hal2 trade-in ni … beliaulah yang tolong buat urusan jual beli tu untuk saya …. Suke ….. :) Kalau tak , sampai bilelah memang tak jejak kaki ke kedai2 emas ni . TAk pasal2 kena tipu buta2 plak . Nauzubillah …

Saya bukanlah penggila barang2 kemas sangat pun , yg ada ni pun biase2 saja dan tak banyak pun jumlahnya . Kebanyakannya memang ehsan mak saya jugalah yang hadiahkan barang2 kemas beliau …. terima kasih mak … sayang mak …. terharu den ! Tskk … tskkk … ~

Info terkini setakat ini yer ….. Harga emas 916 = RM142/gram !

Mahal giler tu beb ! Tapi … saya takmolah buat sesi tayang-menayang bling2 baru saya ni yer , bukan nak show off pun , just nak inform tentang harga emas semasa sebenarnye …. ;)

Erm …. kalau rasa2 tak mampu nak pakai bling2 real , jemput2lah intai blogshop bling2 saya yer … alternatif barang kemas yang sama cantik , sama bergaya …. bukan orang tau pun kan …. hehehe . Actually saya terjebak dgn bling2 alternatif ni pun secara tak sengaja dan dah lama dah pun … orang mengajak join , saya pun naif lagi  masa tu , join le juge …. tapi memang jenis suke dgn benda bling2 ni kan … so no harm lah .

Ok … nak buat tayangan perdana koleksi bling2 saya yang for sale punye boley ? ;) Harga diskaun kaw2 punya saya bagi nanti  bagi yang berminat …. rugi tak cekup wooo …. ~

Ada lagi ni tapi cukup2 dulu lah … Sambung tengok lagi di sini yer ….

Untuk HARGA , please e-mel saya  … admin@ummihanie.com .

14 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *