Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Bling , Bling !

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Bling , Bling !

Salam ceria semua . Mode bahagia + bling2 sedang berlangsung sikit walaupun ini adalah scheduled entry . Dalam beberapa hari ni saya pulang ke kampung halaman , di rumah mak saya tu susah nak dapat signal WiFi maka patah kakilah saya dibuatnye …. kalau takde entri / scheduled entri tu , paham2 jelah yea … ;)

Sebut pasal bling2 ni , apa yg korang fikirkan ? Benda yang berkilau2 , bersinar2 ? Saya guna istilah tu utk barang kemas …. :p Blogshop saya pun ade yang bling2 punye taw …. :p

Lepas 9 tahun kawin ni , barulah merasa tukar barang kemas baru … alhamdulillah . Itu pun menggunakan kaedah tukar ganti (trade-in) kalau tak , tak termampulah rasenyer … thanx a lot to my beloved MOM sebab hadiahkan seutas gelang emas yg dipanggil “emas mekah” . Mahal juge harga emas mekah ni rupe2nye … Untuk seutas rantai tangan baru , saya trade-in kan dengan 2 utas rantai tangan …. dan kena tambah sikit lagi . Maklumle harga emas sekarang melambung-lambung , kan !

Syukurlah ada bawak emakku sekali yang lebih arif tentang hal2 trade-in ni … beliaulah yang tolong buat urusan jual beli tu untuk saya …. Suke ….. :) Kalau tak , sampai bilelah memang tak jejak kaki ke kedai2 emas ni . TAk pasal2 kena tipu buta2 plak . Nauzubillah …

Saya bukanlah penggila barang2 kemas sangat pun , yg ada ni pun biase2 saja dan tak banyak pun jumlahnya . Kebanyakannya memang ehsan mak saya jugalah yang hadiahkan barang2 kemas beliau …. terima kasih mak … sayang mak …. terharu den ! Tskk … tskkk … ~

Info terkini setakat ini yer ….. Harga emas 916 = RM142/gram !

Mahal giler tu beb ! Tapi … saya takmolah buat sesi tayang-menayang bling2 baru saya ni yer , bukan nak show off pun , just nak inform tentang harga emas semasa sebenarnye …. ;)

Erm …. kalau rasa2 tak mampu nak pakai bling2 real , jemput2lah intai blogshop bling2 saya yer … alternatif barang kemas yang sama cantik , sama bergaya …. bukan orang tau pun kan …. hehehe . Actually saya terjebak dgn bling2 alternatif ni pun secara tak sengaja dan dah lama dah pun … orang mengajak join , saya pun naif lagi  masa tu , join le juge …. tapi memang jenis suke dgn benda bling2 ni kan … so no harm lah .

Ok … nak buat tayangan perdana koleksi bling2 saya yang for sale punye boley ? ;) Harga diskaun kaw2 punya saya bagi nanti  bagi yang berminat …. rugi tak cekup wooo …. ~

Ada lagi ni tapi cukup2 dulu lah … Sambung tengok lagi di sini yer ….

Untuk HARGA , please e-mel saya  … admin@ummihanie.com .

 

14 Responses

  1. D_08 says:

    itu sebabnye lagi untong kalo kite melabor emas ni daghi simpan duit……emas nilai nye stabil..tak amcam duit….nilai bergantong pade pasaran…
    D_08 ada entri terbaru… jom baca Sesudah SPMMy Profile

  2. nza says:

    mmg mahal emas skrg nie hanie..hari tu akak ada tmpah gelang dh cecah RM5K+..mak oi, suka minat punya pasal redha jelh….
    yg masalahnya akak ni alah dgn brngan sadur…pernah cuba try je kt tngan brg zhulian yg jiran jual dh naik ruam gatal2…so trpaksa pendam jelh perasaan ni tgkkan designnya yg cantik2nya…cuba gak petua yg diberi..rendam dlm air suam la, rendam dgn cuka la ttp semua xjln…hu….

    • Ummi Hanie says:

      akk mmg byk koleksi emas kan…xpe.akk bekerja,ade income…suri2rumah mcm hanie ni kena mengumpul dulu baru mampu nak beli baru..hehe….
      hanie pun sebenarnye alah dgn brg bukan emas…zhulian tu ok dgn hanie as long as emas dia tak pudar..bile dah mule pudar,mulela gatal2 kulit :p

  3. Iklil says:

    huhu.. mahal giller……
    Iklil ada entri terbaru… jom baca 1 Blogger 1 RumahMy Profile

  4. syamila says:

    emas mmg naik berlipat kali ganda kan skrg ni..kalau dulu beli rantai yg kecik utk budak2 tu baru dlm RM100++, skrg ni ada la dalam Rm1000+++
    syamila ada entri terbaru… jom baca Cabutan Bertuah Jerung Gergasi…My Profile

  5. bee says:

    mahal nya emas sekarang ni…
    bee ada entri terbaru… jom baca Puanbee kembali – terima kasih fivioMy Profile

  6. faryzh says:

    kalo sebut bling-bling ni teringat rapper negro.hahahaha..
    faryzh ada entri terbaru… jom baca Setelah 3 Bulan Menyepi Akhirnya Daku Kembali 1st Entri Untuk 2011My Profile

  7. kakyong says:

    hanie,
    masa kakyong baru kahwin May 2005 , harga mas baru RM40-42 camtu.. la ni uhukkk… takut tengok nilainya..

    untung la sapa2 yg ade buat pelaburan emas ni…
    kakyong ada entri terbaru… jom baca Berbasikal sambil berpayungMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *