Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Betulke bedak talkum berbahaya ??

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Betulke bedak talkum berbahaya ??

 

Bagi Hanie ruang masa untuk buat kajian sikit dan inform back later k …. Korang pun buatlah jugak , boleh kita compilekan ! ;) Thanxxx …..

Incoming search terms:

 

21 Responses

  1. nza says:

    dasyat gak tu hanie, cz sedari kenal dunia hingga la skrg mmg xpernah berenggan dgn bedak nie….

  2. kakyong says:

    Rsanya dah lama dah org dok war2 kan pasal bedal talkum ni..
    yg jadi penyakit tu bila org dok boh bedak kat celah kangkang anak & maybe la termasuk kat saluran kemalluan anak..

    kakyong memang guna bedak ni.. tp hanya utk sapu dibadan & muka jer..
    memang pantang kalo tgk org letak bedak dicelah kangkang anak perempuan…

    cuma yg tak best tu.. sampai kan ade tau org yg taksub tak bagi guna bedak talkum mahupun tepung ubi kat baby.. walhal, bukan tak boleh guna, tapi biarlah guna dgn otak…. bior le ade ilmu.. & yg taksub tak bagi guna tu pun, bior le guna otak juga… jgn suka2 jer letak hukum tak boleh guna langsung..
    kakyong ada entri terbaru… jom baca Berbasikal sambil berpayungMy Profile

    • Ummi Hanie says:

      aah lame juge dah dengor pasal isu bedak talkum ni…
      hanie mmg jarang2 letak kat kelengkang ank…dulu2 pnah buat,terus tambah teruk ruam anak yg sedia ada..haihh serik dahhh…
      betul tu kkyong,kalo letak betul caranye insyaAllah kuranglah bahayenye…

  3. aNiS aNiSa says:

    takotnya kak..

    kdg2 kita terlalu ambik ringan kan..

    pkai guna ja..xpk baik bruk pn..thanks =)

    entry best : Kenapa kita Tak Dapat Apa yang Kita Idam-Idamkan??

  4. ksari says:

    salam,
    lama xdgor citer ummie hanie..
    harap2 ader kajian terperinci psl bedak ni kan..
    anyway 1 klik hb 4u
    ksari ada entri terbaru… jom baca Bukit Kledanghujan dihatiMy Profile

  5. syamila says:

    ummi mmg jrg guna…lagipun lepas mandi dh wangi pun bau sabun..tk suka sgt guna bedak2 ni…

    dulu guna gak letak bedak kt diapers, tapi lepas ira pakai cloth diapers mmg tk guna dah…

    betul gak kak yong cakap tu…baik tk yah letak kt bontot baby kan…

    apa2pun tunggu edisi CSI hanie.. ;-)
    syamila ada entri terbaru… jom baca @ Menu – Kari Ikan JebongMy Profile

  6. ciksembang says:

    tunggu hanie siap buat research.. mmg peminat bedak dari kecik smpi tue
    ciksembang ada entri terbaru… jom baca Ringkasan Kehilangan CSMy Profile

  7. samadjfr says:

    tiba2 je keluar cerita tentang ni.. betul ke ? kadang2 kes2 terpencil pun dijadikan alasan utk mengatakan bedak talkum ni berbahaya.. takpe.. tunggu prof. dr ummihanie buat kajian dulu yak hihihihi.. teman idok makeinye pun.. belabun je gemor hahaha…
    samadjfr ada entri terbaru… jom baca Anok-anok Ayoh Ce Dengor Ayoh Nok Ceghite NiMy Profile

  8. D_08 says:

    Assalamualaikum….Yong Ummi Hanie
    kalo awok yang makeikan baju anak2…memang awok letak bedak kat badan dengan muka je……kat kelangkang deme….awok letak minyak but-but HPA je………. dah keluo artikel apsei ni…lagi le takot nak gune bedak talkom niii
    D_08 ada entri terbaru… jom baca Dulu dan Sekaghang sekarangMy Profile

  9. bee says:

    pernah dengar jugak bab ni nis , kalau nak tengok bedak tu ada kimia ke tidak , try ambik bedak tu letak kan dalam air kebayakkan serbuk bedak tu akan terapung dan tak meresap dalam air , ada yang meresap sikit tapi masih ada saki baki yang terapung tu tandanya bahan kima lah dan tk sesuai utk kulit..bee dulu suka buh bedak kat baby pastu baby kena ruam teruk lagi buh bedak lagi teruk tk kira lah bedak apa pun semua cam tu , last2 bee tk letak bedak tapi letak minyak gamat ori punya terus baik , then baru bee percaya yg bedak talkum ni berkimia dan tk sesuai untuk kulit..
    bee ada entri terbaru… jom baca Semalam Sabtu Hari Ini AhadMy Profile

  10. kalau bedak talkum yg berbau wangi tu yg bahaya sikit. Kalau utk bayi, masih selamat kecuali dok pakaikan kat celah kelangkang tu. Klik HB utk Hanie.
    transformed housewife ada entri terbaru… jom baca Living in debts is okay as long as you can show-offMy Profile

  11. Lanjutan isu bahaya bedak talkum | Ummi Hanie [dot] com says:

    […] macam baca warta berita pulak yer . Okeh entri ini adalah lanjutan daripada entri “Betulke bedak talkum berbahaya?” . Dah baca belum ? Dah baca belum ? Kalau dah , buat tangan macam Usop Wilcha ! Wahahhaha ~ Glemer […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *