Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Bereksperimen design template blog sendiri menggunakan Artisteer

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Bereksperimen design template blog sendiri menggunakan Artisteer

 

Salam bahagia & Assalamualaikum .

Nampak apa-apa perubahan pada blog Ummi Hanie [dot] com ? Jangan panik , anda bukan tersalah masuk blog orang lain ;) . Perubahan dalam blog sudah menjadi perkara biasa di sini . Jika sudah jemu atau ada yang tak kena pada pandangan mata , maka perubahan harus dilakukan , dan ia juga salah satu hobi dalam ‘bermain’ blog . I like it . Walaupun agak meletihkan , tapi kalau dah minat , no harm rite ?

Inilah dia …. hasil pertama eksperimen saya dengan Artisteer . Dah lama dengar tentang Artisteer ni , first sekali dari Ummi @ Kak Sya . Tapi masa tu takut-takut lagi dan masih suka menggodek-godek template sedia ada yang berlambak untuk WordPress ni .

Entah kenapa semalam hati saya kuat berdetik nak cuba design sendiri template blog . Ya , menggunakan medium Artisteer ! Sungguh mudah rupanya seperti yang kudengar . Klik-klik saja , siaplah template blog seperti yang dikehendaki . So , amacam …. ok ke tak design saya yang tak seberapa ni ? Untuk cubaan pertama , oklah kot kan …. :p Ya , gabungan Pink dan Biru Lembut beserta sedikit sentuhan floral menjadi pilihan untuk tema blog kali ini . Luv it .

Cuma , agak pening sikit nak mengatur widget2 ni supaya kelihatan kemas dan sedap mata memandang . Saya masih menggunakan Internet Explorer . Paparannya agak berbeza dengan Mozilla Firefox ataupun Google Chrome . Setakat ni , Mozilla Firefox yang terbaik untuk paparan blog ini .

Ok lah dah lewat malam ni . Kemudian2 nanti boleh sambung bergebang lagi tentang Artisteer atau blog designing  ni .

Incoming search terms:

 

16 Responses

  1. ctN honey says:

    ok juga template ni,pink lagi..
    ctN honey ada entri terbaru… jom baca Mom on FB contestMy Profile

  2. lin azlina says:

    owh…sng jugak erk nk buat template sendiri..nk try jugak nnt2..kena ada masa dan mood..coz melibatkan keseluruhan…
    lin azlina ada entri terbaru… jom baca Lin order barang kat Hearbeatmy!My Profile

  3. nza says:

    hanie mmg rajin la bab2 mengodak2 bnde alah nie…TABIK SPRING!!!!!!

  4. Gieyana says:

    rajin betul Hani..akak pon slalu gak tukar2 kalau boring..tp bln nie mmg mcm2 templete tukar..kekeke
    Gieyana ada entri terbaru… jom baca KopitanMy Profile

  5. puanbee says:

    nis beli ke ? ado yg free tk ? hahaha..artisteer nih kena beli kan ..nis widget nampak ok dah pakai google chrome nih tapi jarak atas ke header besar dalam 300px jugak ler nampak ..ke nis memang wat cam tu ?
    puanbee ada entri terbaru… jom baca A MOTHER’S HEART IS THE CHILD’S SCHOOLROOM DON’T YOU THINK SOMy Profile

    • Ummi Hanie says:

      xbeli lah bee…
      mintak ampun le nk beli…hik3x…memula tu pening juge nak cari activated key lah,license key lah utk activate artisteer ni sbb klu gune trial,dia kluar watermark..xcantik la kan…udahnye google je la carik solution nye..alhmdllh jumpe… :)

      atas header tu sbenornye ade iklan leaderboard tp ntah nape mase mule2 loading je keluar , pastu dia ilang..tu yg jadi nmpk mcm ade spaceatas header tu
      mmg bee..mase godek2 widget sume tu mmg nis experiment pakai chrome,mozilla dan IE skaligus..kasi sume nmpk ok..letihhh den

  6. kakyong says:

    x berjaya nak dload artisteer ni.. ade error lah pulak…
    kalo tak buleh gak nak ber-eksperimen… huhuuu
    kakyong ada entri terbaru… jom baca Yang best tentang TweetdeckMy Profile

  7. syamila says:

    waa…download gak yea…utk blogspot berat sket kalau guna artisteer…tp kalau wordpress ok je..tp skrg ni tenet rata2 dh laju…komputer pun dh terkini… ok la kot kalau berat blog lebih dari 100kb kan…he3…

    ummi beli sebab senang nak berkomunikasi ngn artisteer…sebab kalau ada masalah sent je kat bhgn teknikal… ;-)
    syamila ada entri terbaru… jom baca Akhirnya Penantian Berakhir Jua…My Profile

    • Ummi Hanie says:

      oh gitu ye…blogspot berat sikit…
      aah hanie download jugakla , nk beli nanti2 kot
      takpe ummi beli coz wat biz desugn kan…berbaloi la..brape ye ummi beli tu ?
      betul tu,klu beli leh buat aduan apa2 terus ke depa

  8. syamila says:

    download guna Free Download Manager lagi bagus….kalau tk sempat siap hari esok atau ada gangguan tenet..automatik dia akan sambung esok lak…. sampaile siap.. ;-)
    syamila ada entri terbaru… jom baca Akhirnya Penantian Berakhir Jua…My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *