Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Banner header blog baru… (jangan jelezz…)

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Banner header blog baru… (jangan jelezz…)

Serius saya memang suka sangat dengan banner header blog yang terbaru ni. Simple and sweet. Yang penting elemen PINK tu mesti nak ada jugak yer mak jemah…. Pink itu jambu :p

tagline baru lagi: Blogging + Bisnes Online Dari Rumah

Banner ni hasil kreatif sentuhan blogger mohdfairiz atau well-known as Reezluv. Brader boleh bukak bisnes design banner okayyy…. Kalau korang nak, pandai²lah nego dengan beliau yer… Jom support blog baru mohdfairiz.com. Baru berusia beberapa hari je tu tapi dah banyak publish entry ;) Gudluck ~

Terbukti berkesan: Langkah demi langkah MENGUASAI pemasaran AFFILIATE

Nak cerita pasal header blog ni, dah banyak juga yang saya cuba² buat sendiri. Tapi hasilnya biasa² aja dong… yang ditempah pun ada, tu memang cantik.

Header blog bagi saya agak penting bagi penampilan sesebuah blog. Ianya tak wajib, akan tetapi first impression pengunjung blog saya kira agak penting.

Nak komen apa² tak? Komen paling menarik, ada hadiah kecik ;)

 

49 Responses

  1. chekguisza says:

    Niat nak ubah header dan touch up blog juga..
    tapi kemalasan melanda x terkata..

  2. fyna says:

    alololo..comel je header tue. sesuai dengan blog nih. pinky~

  3. ajumohit says:

    tingin juga nak berheader baru ;)

  4. puanbee says:

    alaa simple nya nis … nice

  5. reezluv says:

    hehe..thanks..ekceli..memang dah lama buat servis grafik ni..buat minisite,banner,ecover..eh..tepromote plak..:P

  6. Puspita says:

    Bannernya Pink, Suka..suka..sukaaaaaaa…

  7. kak ina kl says:

    betul betul betul..angguk 3 kali..jom singgah kat blog akak jap..ada kejutan

  8. akubiomed says:

    Banner yang ringkas dan kemas. :-)

  9. lin azlina says:

    samerla ummi.. lin pun sdg tunggu wan hazel ubh template skali dgn header ni.. dah boring imej lama.. tp mmg simple gilerla header ummi tu.. nice…. clear sgt2 tag tu! sy suker…

  10. zie fauzi says:

    i like….. simple aje….. tapi kalau cheq suka yg colourful….itu yg header blog cheq bukan main meriah lg….

    • Ummi Hanie says:

      Tq zie… Cheq suka dua2.. Colorful suka, simple pun suka… So nnti boleh tukar2… ;)

      Banner zie tu buat sndiri kan? Photoshop kot

      • zie fauzi says:

        hahaha….xdak makna nak buat sendiri…. org tak kreatif mcm zie ni kalau buat sendiri mesti tak lawa… kena keluar modal jgk….

  11. suriaamanda says:

    cantik kaler pink….gegerl gitu….

  12. Anuar says:

    Cantik dan simple banner baru ni.. Pinky… ;)

  13. Juan says:

    ni saya nak komen ni, tp jgn kecik hati yer, hehhe

    banner yg baru ni serius lawa. kena dengan thema dan juga akak sebagai blogger ibu. Banner lawa, cumanya kalau boleh banner tu kasi lebih sharp rasanya lagi lawa. Ni macam akak dah “stretch” gambarnya atau akak dah resize kualiti gambar dan jadi macam dia agak blur skit spt hilang kualiti dia. Ni komen ikhlas tau jgn marah, hehehhe

  14. Hairul Azni says:

    Header baru, penampilan baru, imej baru..semangat menulis pun mesti melonjak-lonjak ye tak?

  15. titan says:

    tak. tak jeles. hoho..

  16. hafizrahim says:

    header simple senang cikit nak buatkan..hehehe

  17. PerenLee says:

    Kebetulan saya memang tengah cari someone yang boleh buatkan saya banner..nanti saya try contact dia la..

  18. puan kutu says:

    simple tapi kebabomm.lawa header baru hanie…sama gak ngan kutu,elemen jambu mesti ada.hehe..hari tu tnya kutu pakaisoftware apa buat header..pkai photoscape je tu..mana reti yg advance2 nie..buat pun main belasah.:)

  19. Joe says:

    Simple je.. Naisss…

  20. Cikgu Hairul says:

    Reez memang designer terbaik. Banyak hasil kerja dia yang cantik-cantik. Banner ni kalau dia yang buat memang simple. Nak dapatkan jugak la dari dia..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *