Baby adalah penawar stress

Anak pun dah 5 orang sekarang ni so dah masuk fasa baru kehidupanlah kiranya . Setiap perkara yang baru tu mesti akan ambil masa untuk penyesuaian diri , betul tak ? Alhamdulillah proses itu tak ambil masa yang begitu panjang , mungkin sebelum habis berpantang itu hari sudah semakin serasi dengan fasa baru ini .

Best apa dapat baby baru . Tiap² hari boleh cium² , gomol² , peluk² si kecik tu. Rasa aman damai sangat jiwa ni. Baby adalah penawar stress. Serius . Dr. Fadzillah Kamsah pun pernah mention lebih kurang begini ; “Orang yang bilamana dia memeluk bayi @ kanak² , tapi dia tak terasa apa , mungkin ada something wrong dengan diri dia. Mungkin gilalah tu.” Bukan saya cakap okeh … beliau yang cakap dan saya 200% bersetuju ! :)

Bagi yang belum baca kisah kelahiran baby Huzaifah atau yg masih baru di sini , bolehlah godek² entri lama , dan nak kasi senang kerja kome , saya bagi link sajelah : ” Rentetan kelahiran Muhammad Huzaifah ” .

Di awal kelahiran , fizikalnya nampak agak kecil berbanding baby² yg saya lahirkan sebelum ni,semuanya sedia gedebab. Huzaifah lahir dgn berat 3.2 kg,nampak kakinye kecik keding je walaupun pipi tembam jugalah … Menjelang umurnya sebulan,badannya sudah semakin berisi. Syukur alhamdulillah,berkat susu badan , anugerah teristimewa dariNya.

Sekarang sudah pun hampir menjengah usia 3 bulan . Ya Allah,sekejapnya masa berlalu ! Pipinya semakin melayut , tangan dan kaki berketak² . Eh,betulkah bahasa ni ?

kakak yg sgt sygkan bby ..

 

 

syiok tido ..

 

bam-bam !

 

baby pun pandai peluk kakak

 

Bila stress ke , tension ke , serbu ini budak !! ^-^

 

Memo : Masuk saja umurnya 35 hari tempoh hari , Huzaifah melemparkan senyuman pertama complete dgn lesung pipit di pipi buat umminya … alangkah girangnya hati si ummi … dan Huzaifah sudah pandai juga mengagah (respons pada percakapan orang) . Best betul bersembang dgn baby ni . Baunya pun sangat syiokk …

 

Pada kengkawan bloggerz yang sedang hamil seperti kak sya, kak izan, kak yan .. selamat menimang baby baru tahun ni ! Maaf yang namanya tak disebut yer .. mungkin saya tak perasan.

25 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *