Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Baby adalah penawar stress

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Baby adalah penawar stress

Anak pun dah 5 orang sekarang ni so dah masuk fasa baru kehidupanlah kiranya . Setiap perkara yang baru tu mesti akan ambil masa untuk penyesuaian diri , betul tak ? Alhamdulillah proses itu tak ambil masa yang begitu panjang , mungkin sebelum habis berpantang itu hari sudah semakin serasi dengan fasa baru ini .

Best apa dapat baby baru . Tiap² hari boleh cium² , gomol² , peluk² si kecik tu. Rasa aman damai sangat jiwa ni. Baby adalah penawar stress. Serius . Dr. Fadzillah Kamsah pun pernah mention lebih kurang begini ; “Orang yang bilamana dia memeluk bayi @ kanak² , tapi dia tak terasa apa , mungkin ada something wrong dengan diri dia. Mungkin gilalah tu.” Bukan saya cakap okeh … beliau yang cakap dan saya 200% bersetuju ! :)

Bagi yang belum baca kisah kelahiran baby Huzaifah atau yg masih baru di sini , bolehlah godek² entri lama , dan nak kasi senang kerja kome , saya bagi link sajelah : ” Rentetan kelahiran Muhammad Huzaifah ” .

Di awal kelahiran , fizikalnya nampak agak kecil berbanding baby² yg saya lahirkan sebelum ni,semuanya sedia gedebab. Huzaifah lahir dgn berat 3.2 kg,nampak kakinye kecik keding je walaupun pipi tembam jugalah … Menjelang umurnya sebulan,badannya sudah semakin berisi. Syukur alhamdulillah,berkat susu badan , anugerah teristimewa dariNya.

Sekarang sudah pun hampir menjengah usia 3 bulan . Ya Allah,sekejapnya masa berlalu ! Pipinya semakin melayut , tangan dan kaki berketak² . Eh,betulkah bahasa ni ?

kakak yg sgt sygkan bby ..

 

 

syiok tido ..

 

bam-bam !

 

baby pun pandai peluk kakak

 

Bila stress ke , tension ke , serbu ini budak !! ^-^

 

Memo : Masuk saja umurnya 35 hari tempoh hari , Huzaifah melemparkan senyuman pertama complete dgn lesung pipit di pipi buat umminya … alangkah girangnya hati si ummi … dan Huzaifah sudah pandai juga mengagah (respons pada percakapan orang) . Best betul bersembang dgn baby ni . Baunya pun sangat syiokk …

 

Pada kengkawan bloggerz yang sedang hamil seperti kak sya, kak izan, kak yan .. selamat menimang baby baru tahun ni ! Maaf yang namanya tak disebut yer .. mungkin saya tak perasan.

 

25 Responses

  1. izan ishak says:

    heheh… kalaulah huzaifah ni dekat depan mata aunty, dah lama kena gomol2 pipi dia nih… gerammmmm!!!

  2. Wah pipi dia.. mmg sedap utk di gomol2 ni.. Baby ibu Yusuf dah umur 5 tahun pun masih kena gomol lagi.. hehe..

  3. MysDear says:

    Assalamualaikum hanie, bambam betul huzaifah ye…mesti kuat menyusu nie.Betul tu hanie, baby kecik ni penawar stress…tgh marah2 tp bila tgk mka baby ni, bleh tukar tune lak otomatik…hehehe…pelik kan.

  4. lunaticg says:

    Tak sabar nak dapat baby sendiri bulan dua ni….. :)

  5. lin azlina says:

    SAYA LUM KAWIN TAPI NGASUH ANAK BUAH…BEST..TIME STRESS JERMEN DGN DIA HILANGLA RASA STRESS TU…ANK BUAH SY PUN ADA LESUNG PIPIT DALAM DUA BELAH PIPI…COMEL

  6. puan kutu says:

    aduh montelnya pipi dia,geram betui kutu tgok..klu dpt nie mmg kena gomoi habis2an..aiman yg dah beso tu pun selaau kena gomoi tau.hehe..

  7. nza says:

    tembamnya huzaifah…..betul la hanie, kalau tatap wajah baby pn hati dh cukup tenang, apatah lagi gomol2 n cium2 pipi baby……

  8. titan says:

    namapun bayi. memanglah best kacau diorang. hehe

  9. intan_blur says:

    slm hanie..akk singgah sini setelah skian lama cuti..
    betul en3 hanie tuh..budak lah pengubat segala2nye..

    smoga hanie harini ceria ye.. ;)

  10. Yati says:

    Setuju, baby adalah penawar stress! Geramnya tengok pipi Huzaifah! ^_^
    Kadang tu, rasa teringin nak baby lagi. Hehe…

  11. kakyong says:

    geramnya tengok huzaifah.. mesti makcik pinjam kejap boleh???

  12. zie fauzi says:

    lahai..comelnya dia… rindu nak peluk baby lagi…. :)

  13. iEyLa says:

    alolo..bestnye ade baby sendiri.. :)
    pasni makin kecikla kakak.. :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *