Aidilfitri tanpa Make-Up, syukur ada suplemen Perlaking

Salam AIDILFITRI 1437 H semua umat Islam ! Bagaimana raya UH dengan 7 orang anak pada tahun ini? of cozzz MERIAH…. Alhamdulillah. Dua-dua belah kami dapat cover seawal hari raya pertama… Beraya di sebelah suami, ada banyak jemputan. 4 hari 4 malam di sana, 3 jemputan kenduri aidilfitri kami harung. Amboi tajukkk tak menahan… kannn….. sesekala layankan je perangai ahkak […]

» Read more

Fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H

Assalamualaikum. Terasa  begitu cepat Ramadhan berlalu hari demi hari, ditambah lagi kesibukan menguruskan anak-anak. Kita sudah masuk ke fasa dua pertiga Ramadhan 1437 H. Hari kesebelas hari ini. Anak-anak semakin stabil berpuasa. Syukur. Permulaan puasa – minggu pertama ketika cuti sekolah pertengahan tahun 2016. Minggu kedua, sekolah dibuka semula. Cabaran bermula semula. Letih bersekolah kebangsaan sebelah pagi. Petang ada KAFA […]

» Read more

Kemeja Panjang Wanita

Salam wbt., Question for ladies. Selalu kalau keluar berjalan-jalan, korang dress up macammana? Yelah, gaya kasual ke, gaya muslimah ke… Kini semakin ramai wanita yang lebih gemar memilih koleksi long shirts atau kemeja labuh untuk tampil bergaya. Menarik mengenai jenis pakaian ini, ia boleh anda gayakan dengan apa sahaja dan untuk ke mana sahaja (jika kena dengan gayanya). Kurus, tinggi […]

» Read more

Mini croissant dari roti pratha frozen & inti daging homemade

mini croissant home made

Lama tak share entri resepi & masak-masak kan uolzz… Last hari tu share entri Mee Rebus Singapore homemade. Assalamualaikum. Teruja betul nak buat mini croissant lepas baca resepi sorang akak di facebook. Saya dah save siap2 post dia, bila2 free baca semula dan cuba memasak. Maka inilah hasilnyer…. Adoidoiii maluuuu sebenonye… comot-comot jer.   Tapi…. serius sedap ! Frozen pratha […]

» Read more

Si bambam Nawfal

Ya Rabbi kejapnya dah hampir 5 bulan si bambam Nawfal. Dia start menembam ni menjelang umur sebulan. Syukur pulih dari kuning selepas “dirawat” dengan air susu ibu secukupnya. Allah sembuhkan… 4 bulan ni memang normallah baby mula pandai meniarap. Tapi tak boleh lama,  penat. Hihi.. Dan sejak umur 3 bulan lagi Nawfal dah macam mula gatal gusi. Aik takkan cepat benor […]

» Read more
1 2 3 4 5 146