Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Author: Ummi Hanie

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Blog Ummi Hanie dengan rasminya kini dot com :)

Bismillahirrahmanirrahim … Dengan ini Hanie merasmikan blog Ummi Hanie versi dot com ! Fuhhh … tarik nafas lega . Ekceli secara rasminya sudah ber dot com sejak seminggu yang lalu , akan tetapi menghadapi masalah mengimport entri-entri , komen-komen dan segala mak nenek dari platform blogspot ke platform self-hosted WordPress seperti yang kalian lihat sekarang…
Read more

Blog dalam proses pemindahan

Salam semua . Harap maaf atas sedikit kesulitan . Blog Ummi Hanie sedang dalam proses transformasi dan pemindahan . Harap bersabar dan tunggu kemunculan baru ! :)   p.s : Hanie mengalami sedikit masalah pemindahan fail2 blog buat masa ini . Untuk pos entri baru , tiada masalah cuma belum ada feel … hehe ;p…
Read more

Orang baru dah sampai . . . Part 3 (Final)

Bismillahirrahmanirrahim . Ok lah utk siri FINAL yakni Part 3 (dah lame tertunggak weihhh!!) ni Hanie byk nk story pasal anak2 lah . Bagaimana ‘peel’ mereka bila dapat adik baru dan sebagainya . Zaid sekarang dah pun mencecah usia 6 bulan . Sat je babyku dah membesar ! Dah pandai naik walker bagai , dan dah…
Read more

Taktik 3 MINIT Bersihkan rumah

Rumah u all selalu ada tetamu tak ? Tak kisahlah ada tetamu atau tidak , rumah mestilah sentiasa nak bersih dan kemas . Orang beranak kecik2 macam saya ni susah nak capai tahap tip-top , dapat selesa/kemas mata memandang jadilah . Saya agak curious dalam hal2 pembersihan rumah secara PANTAS . Jalan2 kat blog Mama-Miya…
Read more

Tips Elak Dari Kulit Melecur

Bismillahirrahmanirrahim,   Tips elak kulit dari melecur ni saya maksudkan untuk kemalangan2 kecik contohnya di dapur. Dapur adalah antara tempat paling berisiko TINGGI untuk terkena kemalangan. Saya dah berkali-kali eksiden kat dapur ni dan akibatnya terjadi parut yang tak mungkin hilang sampai bila2 . :( Ehemm.. Jangan jadikan alasan tak mau masuk dapur pulak !…
Read more