Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Author: Ummi Hanie

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Dendam terpendam Badak Berendam

Haih … berapa banyak dam dam dam daaa … ;p Erm entri masih belum laju dihapdet sebab sibuk hadap template blog . Melepaskan gian katanya . Kuingatkan coding blogspot dengan WP lain lain , rupa2nya seropaa sajaaa …. taklah seropa 100% tapi masih ada kesamaan nye tuh . Apa kena pulak berdendam dendam terpendam Badak…
Read more

Blog Ummi Hanie dengan rasminya kini dot com :)

Bismillahirrahmanirrahim … Dengan ini Hanie merasmikan blog Ummi Hanie versi dot com ! Fuhhh … tarik nafas lega . Ekceli secara rasminya sudah ber dot com sejak seminggu yang lalu , akan tetapi menghadapi masalah mengimport entri-entri , komen-komen dan segala mak nenek dari platform blogspot ke platform self-hosted WordPress seperti yang kalian lihat sekarang…
Read more

Blog dalam proses pemindahan

Salam semua . Harap maaf atas sedikit kesulitan . Blog Ummi Hanie sedang dalam proses transformasi dan pemindahan . Harap bersabar dan tunggu kemunculan baru ! :)   p.s : Hanie mengalami sedikit masalah pemindahan fail2 blog buat masa ini . Untuk pos entri baru , tiada masalah cuma belum ada feel … hehe ;p…
Read more

Orang baru dah sampai . . . Part 3 (Final)

Bismillahirrahmanirrahim . Ok lah utk siri FINAL yakni Part 3 (dah lame tertunggak weihhh!!) ni Hanie byk nk story pasal anak2 lah . Bagaimana ‘peel’ mereka bila dapat adik baru dan sebagainya . Zaid sekarang dah pun mencecah usia 6 bulan . Sat je babyku dah membesar ! Dah pandai naik walker bagai , dan dah…
Read more

Taktik 3 MINIT Bersihkan rumah

Rumah u all selalu ada tetamu tak ? Tak kisahlah ada tetamu atau tidak , rumah mestilah sentiasa nak bersih dan kemas . Orang beranak kecik2 macam saya ni susah nak capai tahap tip-top , dapat selesa/kemas mata memandang jadilah . Saya agak curious dalam hal2 pembersihan rumah secara PANTAS . Jalan2 kat blog Mama-Miya…
Read more