Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Author: Ummi Hanie

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Mata anda tajam ? Cuba teka …

  Salam ceria semua ! GA saya yg julung kalinya dah pun dilancarkan semalam . Jangan lupa join ye kome … ;)  La ni jom uji ketajaman mata pulak … hoyeahh ~ siriyes , tak susah mana pon … ;p     Klu : Diletak pada suatu alat yang hampir setiap orang memilikinya ….. Senang je…
Read more

Try my luck untuk menang hadiah dari UK [sticky ’till 28/2]

Ini memang UK betul2 punye okeyy … United Kingdom ;) . Not Ulu Klang or Ulu Kinta or anywhere else … ;p Akak ni kawan lama saya . Dah berhijrah ke UK sejak belasan tahun dulu . Dan beliau sedang anjurkan sebuah pertandingan di blogshop UKShoppe2U . Kome tak teringin ke nak menang beg &…
Read more

Blog, Blogger, Blogging – Jangan silap guna perkataan ;)

Hari ni nak jadi cekgu English tak bertauliah, buleh ? Ala, santai² saje… Sepanjang berkecimpung dalam dunia blogging ni macam² orang dan macam² bahasa dah jumpa. Kadang tu nak tergelak juga baca p’gunaan bahasa diorang. Eh, tak baik gelakkan orang ;p . Bukan gitu, kadang² kita sendiri pun tak perasan bahasa/perkataan especially yg English ni…
Read more

Kisah aku dan laman sosial

  Entah nape hari ni terbukak pulak hati ni nak bukak page Friendster . Lama giler tak bukak , tak layan Frenster sampai terlupa password weih . Korang pun sama , lama tak bukak kan ? Tu pun kalo korang ada Frenster lah . Tak pun MySpace . Saya pun ada MySpace . Hohh semua…
Read more

Rekod tertinggi pelawat setakat ini via widget Histats

Alhamdulillah , syukur keadaan kembali normal . I mean , my mood in blogging since bertukar domain and all that . Pun begitu masih ada beberapa perkara perlu dipantau dan diperbaiki . Give me time ok … thanx dear frenz ;) Dah beberapa bulan saya menggunakan widget dari Histats , menggantikan Widgeo untuk memantau trafik…
Read more