Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Apa nak cari di Sabah selain aksesori kristal ya?

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Apa nak cari di Sabah selain aksesori kristal ya?

Salam awal minggu… Baru hari Selasa kan…

Tapi ada orang tu boleh pulak dah start travel macam dah start cuti sekolah. Cutinya pun hari Rabu nanti, Hari Buruh 1 Mei. Tapi seawal hari Selasa dah terbang ke…. negeri di bawah bayu…. SABAH…. here we come ! Mode teruja, sila abaikan.

kredit: www.cutisabah.my

Di tengah dinihari yang hening ni, terbayang² apa benda nak cari di Sabah nun, selain aksesori mutiara dan kristal. Benda² tu dah ada, jadi nak cari benda lainlah pula kan… any ideas? Hmmm… peta cutisabah.my di atas ni mungkin dapat membantu. Kami nak pegi area Kota Kinabalu je. Ada member di Semporna, tapi rasanya tak pergi kot kali ni…

Tempat penginapan, dah settle. Hubby pilih homestay. RM100 satu malam. Transportation je nak cari lepas mendarat di KK nanti. Mesti berlambak kereta sewa ada di situ kan?

Ya, macam biasa. Kali ni still naik AirAsia…. hasil “tangkapan” encik hubby setahun yang lepas. Tiket promosi ~

Esok awal pagi juga nak gerak ni. Doakan mudah²an semuanya selamat :)

 

21 Responses

  1. afif says:

    ada pengalaman perrgi semporna.memang seronk.makanan semua murah2.ikan fresh.

  2. Asyrof Asri says:

    Wahh, seronok jalan-jalan ke sabah ni, banyak tempat menarik. ;)

    Oohh, banyak ya kristal kat sana?..

  3. puanbee says:

    berjalan jer keroje dia .. apa lagi try tgk kolagen tu pulak haha

  4. akubiomed says:

    Boleh cari mutiara di Borneo. :-)

  5. titan says:

    mutiara aje.lah. ok apa.

  6. rina says:

    sy kalu ke KK mesti bli mknan tradisi like amplang, kuih cincin n shopping ikan2 segar . tak lupa juga bli ketam bw lek cni. sume fresh n murah, mmg x tahanla kalau tgk saje:)

  7. suri says:

    semoga semua berjalan dg lancar utk pergi dan balik nnti

  8. BeritaKaki says:

    saya tak pernah ke Sabah ..huhu

  9. Ummi Hanie says:

    mmg seronok, blackrosehunter, walaupun sebentar…

    dpt release tension sikit, ubah2 angin kan ;)

    ye, sabah mmg menarik cuma kami x dpt nak cover seluruh kwsn… terlalu besar utk masa yg singkat

  10. Eva says:

    Jom tinggal jejak sini. So, beli apa kat Sabah?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *