Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Apa nak buat bila nampak iklan grapevine Nuffnang ?

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Apa nak buat bila nampak iklan grapevine Nuffnang ?

 

 

Yes , sejak dua menjak ni iklan grapevine Nuffnang semakin rancak menari-nari di sana sini . Itu tandanya advertisers sedang kayo … :p

Dan kita bloggers merangkap publishers ni juga dapat menumpang sedikit …

 

Dan saya tahu blogger lain juga sudah buat entri berkaitan Grapevine Nuffnang ni tapi sengaja saya nak buat entri ni sebagai rujukan kot² terlupa pula di kemudian hari nanti .

 

Ok , macammana rupa iklan grapevine tu ? Ia hanya muncul di iklan sidebar begini ;

 

Yup , yang saya kotakkan (berwarna merah) itu ialah iklan Nuffnang Grapevine ….

Iklan ini agak unik sekali di mana ia berbeza sekali dgn iklan nuffnang yang biasa .

Apa yg perlu kalian buat bila nampak iklan sebegini ??

Relaks , jangan panik dan jangan juga buat donno sebab nanti kalian juga yg kerugian … :p

  1. Klik button SHARE (dlm kotak biru) dan copy URL yang diberi .
  2. Kemudian klik pada mana² button social networking (Twitter,FB,etc.) dan PASTE semula URL yg diCOPY tadi .
  3. Done . Tunggu je org klik iklan kalian dan $$ pun masyukk …

 

Ini cara yg saya buatlah , kot ada cara lain yg berbeza , tak tahu pulak lah … :p

 

So , jangan takut atau tidak tahu nak buat apa lagi bila nampak iklan jenis grapevine ni ya ! Kita sama² untung maa …. ~

 

 

9 Responses

  1. ctN honey says:

    sama-samalah kita berkongsi
    ctN honey ada entri terbaru… jom baca Gambar pra-perkahwinan Nurul Syuhada Nurul Ain-TV3My Profile

  2. ciksembang says:

    kena tgk blog sendiri ni
    tak tahu pulak grapevine ni
    thanks hanie

    • Ummi Hanie says:

      aah CS , kdg masa kite bukak,dia xmuncul tp bile org lain bukak,dia muncul pulak…
      tp grapevine paling aktif kat blog hanie skrg ni dari digi .. thanx digi..penyumbang income nuff terbesar hanie wat masa ni ;)

  3. dhiera says:

    yang saya perasan, grapevine ni muncul waktu petang-petang kat blog saya~dlm pukul 6 macam tu~ jom datang..
    dhiera ada entri terbaru… jom baca akhirnya hujan jugakMy Profile

  4. kakyong says:

    btw, untuk claim earning ni kena berdaftar dgn churpchurp.. ramai yg tak dak a/c churpchurp..
    kakyong pun lupa nak mentioned pasal ni dlm n3 ari tu..
    kakyong ada entri terbaru… jom baca Stanza Cinta–review episod 2 & 3My Profile

    • Ummi Hanie says:

      aah ye tak ye gak kakyong .. takper,automatik sape2 nk dapatkn link tu mesti gi daftar … thanx mention pasal tu ye kakyong,kalo rajin hanie edit balik :p

  5. Ummi Hanie says:

    haha … awk ni …
    pasni jgn terlupe @ xperasan yer .. $$ tuuuu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *