Apa nak buat bila nampak iklan grapevine Nuffnang ?

 

 

Yes , sejak dua menjak ni iklan grapevine Nuffnang semakin rancak menari-nari di sana sini . Itu tandanya advertisers sedang kayo … :p

Dan kita bloggers merangkap publishers ni juga dapat menumpang sedikit …

 

Dan saya tahu blogger lain juga sudah buat entri berkaitan Grapevine Nuffnang ni tapi sengaja saya nak buat entri ni sebagai rujukan kot² terlupa pula di kemudian hari nanti .

 

Ok , macammana rupa iklan grapevine tu ? Ia hanya muncul di iklan sidebar begini ;

 

Yup , yang saya kotakkan (berwarna merah) itu ialah iklan Nuffnang Grapevine ….

Iklan ini agak unik sekali di mana ia berbeza sekali dgn iklan nuffnang yang biasa .

Apa yg perlu kalian buat bila nampak iklan sebegini ??

Relaks , jangan panik dan jangan juga buat donno sebab nanti kalian juga yg kerugian … :p

  1. Klik button SHARE (dlm kotak biru) dan copy URL yang diberi .
  2. Kemudian klik pada mana² button social networking (Twitter,FB,etc.) dan PASTE semula URL yg diCOPY tadi .
  3. Done . Tunggu je org klik iklan kalian dan $$ pun masyukk …

 

Ini cara yg saya buatlah , kot ada cara lain yg berbeza , tak tahu pulak lah … :p

 

So , jangan takut atau tidak tahu nak buat apa lagi bila nampak iklan jenis grapevine ni ya ! Kita sama² untung maa …. ~

 

9 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *