Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Anwar – 100 tokoh paling berpengaruh

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Anwar – 100 tokoh paling berpengaruh

May 2, 08 4:51pm

Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dinobatkan sebagai seorang daripada 100 tokoh paling berpengaruh di dunia oleh sebuah majalah terkenal.Keputusan itu dibuat berdasarkan undian secara dalam talian yang diselaraskan oleh majalah mingguan terkenal Time.

Tokoh-tokoh tersebut dibahagikan dalam lima kategori iaitu pemimpin dan revolusioner, hero dan perintis, ahli sains dan pemikir, seniman dan penghibur, serta jurubina dan titan. Anwar berada di tempat kesembilan dalam kategori yang pertama selepas beberapa calon presiden Amerika Syarikat, Dalai Lama dan George W Bush.Seratus tokoh paling berpengaruh dipilih daripada lebih 200 tokoh yang dicalonkan.Dalam majalah itu, Anwar digambarkan sebagai pemimpin Islam yang memperjuangkan sikap toleransi, demokrasi dan hak-hak asasi manusia.
p/s : Tahniah … =)

 

5 Responses

 1. hans says:

  >hurm…entah…gua xsuka dia…haha

 2. >Mjlh Time nie Israel punya kn Hanie..p/s: Antara barang2 yg perlu diboikot adalah majalah ini selain produk2 keluaranIsrael yg len taw,Hanie..

 3. hans says:

  >israel punya rupanyaso,mesti ada udang di sebalik batu la tu dia letak anwar ibrahimso jgn percaya

 4. >Ada Udg di sebalik batu,Hans?Hurmmmmm..hanya mereka2yg berkenaan & hanya Allahsj lh yg tahu..Wallahhua'lam..p/s: Boikot TIME!

 5. hans says:

  >kak ieda : yups..memang ada udang disebalik mee…boikot2..huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *