Exam esok !

by Ummi Hanie on October 17, 2011

in Cerita Anak-anak

 

Salam bertemu kembali . Mode : Rindu kome ! Ehehehhe ~

Iyelah , last entri saya ialah pada Jumaat lepas , tentang kumpulan Al-Mawlid tuuu … kelam kabut juge menaipnya mujur dah ada idea dalam pale nih . :p

Balik kampung hari Jumaat tu , petang Ahad semalam dah sampai semula ke sarang sendiri . Parents saya tengah sibuk dalam proses nak berpindah ke area berdekatan rumah kami , dan mak saya pula jatuh sakit sejak dua menjak ni . Pulangnya kami kali ni alhamdulillah dapatlah membantu mereka sedikit sebanyak . Kesian kan .. dah tua … tolong le apa yang patut .

 

Nak menang iPad 2, Samsung Galaxy Ace, iPod Touch, mp3 player & merchandise special ?

Dan esok pula anak sulung saya si Kakak akan menghadapi peperiksaan akhir tahun bermula esok (Selasa , 18/10/2011) hingga hari Kamis (21/10/2011) . Rasanya saya yang lebih berdebar berbanding empunya badan yang nak exam tu . Huhuhu ~ saya dah nasihat kat dia suruh ulangkaji pelajaran sebelum exam ni dan alhamdulillah nampak gayanya dia taat cakap saya . Matapelajaran yang paling saya risaukan ialah Matematik , yang lain saya tak kisah sangat sebab Kakak ok jer . Matematik ni perlukan banyak latihan . Untuk silibus tahun 2 ni dah merangkumi banyak operasi jugaklah seperti campur , tolak , darab dan bahagi .

Kakak yang rajin menjaga adik-adiknya ...

Soalan pun dalam bahasa Inggeris . Saya rasa , budak² ni bukan tak boleh buat soalan tu cuma kureng faham soalan dalam english . Pemahaman english Kakak setakat ni antara yang terbaik dalam semua subjek . Patutnya … tak timbullah masalah tak faham soalan tu kan ? Bab Matematik ni yang saya dapat trace problem Kakak ialah; dia agak keliru dengan operasi² tambah tolak semua tu . Kelam kabut pun iye juga . Tak apalah , baru tahun 2 kan .. saya tak suka nak tekan² anak sangat . Tuisyen pun memang kami tak hantar .

Nak bergandingan dgn selebriti Hollywood ?

Setakat ni rasanya memadai dengan kami tunjuk ajar sendiri . Dalam perancangan tu ada juga nak hantar ke sebuah madrasah hafalan al-Quran pada sebelah petang @ malam , tapi mungkin start awal tahun depan kot …

Any tips to share ? InsyaAllah lepas ni saya nak lebih rajin search online untuk soalan² Matematik sekolah rendah . Tunggu abah depa pasang ink printer jer . Lama dah printer ni tak wat keje :p .

To Kakak , gudluck Ummi & Abah ucapkan . Kami sentiasa doakan kejayaanmu .. moga² tahun ni merasa ler naik pentas ambik hadiah ~

Buat panggilan IDD secara PERCUMA

Incoming search terms:

{ 9 comments… read them below or add one }

Pacifista October 17, 2011 at 7:35 PM

math darjah 2 masih dalam english lagi ke?bukan ke dah tukar ke BM?
Pacifista ada entri terbaru… jom baca Karnival Asrama SMKAS 2011My Profile

Reply

Ummi Hanie October 17, 2011 at 11:15 PM

sy tgk workbook depa masih dlm english
xpasti pule dlm exam esok ni
Ummi Hanie ada entri terbaru… jom baca Wordless Wednesday #11 – Mari jaga kesihatan cara Rasulullah S.A.W.My Profile

Reply

puan kutu October 18, 2011 at 2:14 AM

gudluk juga utk kakak..jawab periksa elok2 naa..semua ibu2dok buat entry anak exam..kt fb pun kawan dokcerita anak depa amik periksa tadika.hehe..
puan kutu ada entri terbaru… jom baca Contest : Kisah Dongeng Tengku Puteri & Puan KutuMy Profile

Reply

Ummi Hanie October 19, 2011 at 12:37 PM

thanx aunty kutu … hehe

tadika pun jadi ler … exam juge kan ? ;)
Ummi Hanie ada entri terbaru… jom baca Segmen : Kenapa nickname saya begini ?My Profile

Reply

mama pipie October 18, 2011 at 1:28 PM

semoga berjaya ye semuanya
mama pipie ada entri terbaru… jom baca Mode bergelap..My Profile

Reply

Ummi Hanie October 19, 2011 at 12:37 PM

insyaAllah…thanx kak adda ;)

Reply

kakyong October 19, 2011 at 1:07 PM

gud luck utk kakak..

fikri pun exam.. dr 17-20 Oct 2011.
kakyong ada entri terbaru… jom baca Wordless Wednesday (4) : sukat suhu mulutMy Profile

Reply

puanbee October 19, 2011 at 11:04 PM

salam nis ,

berbeza dengan anak bee , dia ok matematik tapi amat teruk dengan bahasa melayu .. lain2 semua ok.. entah lah nis ..sekarang masih lagi studi last minit .. mintak2 anak bee dan anak nis berjaya harungi peperiksaan ini
puanbee ada entri terbaru… jom baca Wordless Wednesday : Strawberry FarmMy Profile

Reply

Ummi Hanie October 20, 2011 at 12:11 PM

wslm bee ,

oh gitu yer … maybe ank hanie ikut otak hanie kot .. otak kiri lebih cnderung..hehehe :p

ok gudluck kpd ank bee juge , tinggal satu hari je lagi exam nih

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: