Exam esok !

 

Salam bertemu kembali . Mode : Rindu kome ! Ehehehhe ~

Iyelah , last entri saya ialah pada Jumaat lepas , tentang kumpulan Al-Mawlid tuuu … kelam kabut juge menaipnya mujur dah ada idea dalam pale nih . :p

Balik kampung hari Jumaat tu , petang Ahad semalam dah sampai semula ke sarang sendiri . Parents saya tengah sibuk dalam proses nak berpindah ke area berdekatan rumah kami , dan mak saya pula jatuh sakit sejak dua menjak ni . Pulangnya kami kali ni alhamdulillah dapatlah membantu mereka sedikit sebanyak . Kesian kan .. dah tua … tolong le apa yang patut .

 

Nak menang iPad 2, Samsung Galaxy Ace, iPod Touch, mp3 player & merchandise special ?

Dan esok pula anak sulung saya si Kakak akan menghadapi peperiksaan akhir tahun bermula esok (Selasa , 18/10/2011) hingga hari Kamis (21/10/2011) . Rasanya saya yang lebih berdebar berbanding empunya badan yang nak exam tu . Huhuhu ~ saya dah nasihat kat dia suruh ulangkaji pelajaran sebelum exam ni dan alhamdulillah nampak gayanya dia taat cakap saya . Matapelajaran yang paling saya risaukan ialah Matematik , yang lain saya tak kisah sangat sebab Kakak ok jer . Matematik ni perlukan banyak latihan . Untuk silibus tahun 2 ni dah merangkumi banyak operasi jugaklah seperti campur , tolak , darab dan bahagi .

Kakak yang rajin menjaga adik-adiknya ...

Soalan pun dalam bahasa Inggeris . Saya rasa , budak² ni bukan tak boleh buat soalan tu cuma kureng faham soalan dalam english . Pemahaman english Kakak setakat ni antara yang terbaik dalam semua subjek . Patutnya … tak timbullah masalah tak faham soalan tu kan ? Bab Matematik ni yang saya dapat trace problem Kakak ialah; dia agak keliru dengan operasi² tambah tolak semua tu . Kelam kabut pun iye juga . Tak apalah , baru tahun 2 kan .. saya tak suka nak tekan² anak sangat . Tuisyen pun memang kami tak hantar .

Nak bergandingan dgn selebriti Hollywood ?

Setakat ni rasanya memadai dengan kami tunjuk ajar sendiri . Dalam perancangan tu ada juga nak hantar ke sebuah madrasah hafalan al-Quran pada sebelah petang @ malam , tapi mungkin start awal tahun depan kot …

Any tips to share ? InsyaAllah lepas ni saya nak lebih rajin search online untuk soalan² Matematik sekolah rendah . Tunggu abah depa pasang ink printer jer . Lama dah printer ni tak wat keje :p .

To Kakak , gudluck Ummi & Abah ucapkan . Kami sentiasa doakan kejayaanmu .. moga² tahun ni merasa ler naik pentas ambik hadiah ~

Buat panggilan IDD secara PERCUMA

Incoming search terms:

Comments

    • says

      wslm bee ,

      oh gitu yer … maybe ank hanie ikut otak hanie kot .. otak kiri lebih cnderung..hehehe :p

      ok gudluck kpd ank bee juge , tinggal satu hari je lagi exam nih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *