Akibat bertandang ke ‘Istana Kayangan’

bismillah
 
Jangan tak tau , saya pernah menjejakkan kaki ke ‘Istana Kayangan’ .
Memang gah betul ‘istana’ tu , seram pun ade …. -_^
Sampaikan saya berulang kali sebut pd suami saya ;
 
” Abang , ‘istana’ ni kalo buat penggambaran cerite antu pontianak mesti best kan …”
 
Erk ! Cabulnye mulut ni … hihikss … ;p
Itulah akibat terlalu minat tengok citer2 bergenre seram … 
 
Berbalik pada “Istana Kayangan” . 
Maksud saya, istana yg Puteri Mayang Sari dan Puteri Mayang Mengurai tinggal tu la…
Ahahaha … Saje je bagi saspen sikitt …
Muzium Terengganu tuuu ….
Cantik memang cantik , tapi agak creepy (menakutkan) pemandangan dari luarnya .
Senibina yg begitu klasik tapi cantik .
 
 

timekaseh pkcik Google pinjamkan gambor

 
Jom tengok “Istana Kayangan” Puteri2 Ulek Mayang tuh …

 

klasik kan ? tp cantekk … thnx to Pakcik Gugel 4 this pic …
kami tak amik gambo plak masa pegi sini
Dan pada hemat saya, baby saya iaitu Zaid ‘tersampuk sesuatu’ di situ .

Waktu kami attend wedding adik2 ipar saya di sana .
Petang esok tu jenjalan le ke muzium. First time pun seumo idup jejak Muzium Terengganu tu.
Mase kecik2 dulu selalu jugak dtg Terengganu tapi tak penah plak abah saya bawak ke muzim tu.
 
Hmm … alkisahnya baby Zaid lepas kejadian ‘tersampuk’ tu , menangis2 le dia tiap2 hari tanpa ada sebab. Kami le kata takde sebab … Iyelah, susu dah bagi, lampin dah salin, mandi pun udah… Perut takde kembung … Mak saya mulalah syak yg Zaid dah ‘tersampuk’ dek sumthing kat Muzium tu, antara possibility yg paling tinggi selain dari Taman Tamadun Islam. Encik hasben ada plak bawak Ziad duduk2 bawah rimbunan pokok buluh … Tapi saya rasa kat Muzium tu lah …
Maklum sajelah kan , muzium ni kan banyak patung2 . Dan ‘benda2’ tu memang banyak la yg suka menghuni kat situ … hmmm …
 
 
Layanz jap pic2 masa pegi Taman Tamadun Islam tuu .. feeling la sket mcm dah sampai India , Iraq , Palestin , Mekah , Madinah … ;p
Sorry pic blur2 dan agak basi maa …
 

model Masjid al-Aqsa …

 

 

adess lupe plak nama model masjid blkg tu … korang igt ?

 

 

welcome to Taj Mahal … ^-^

 

Ini namenye x ingat tp Iraq punye model ni …

 

 

 
Apa nak buat bile baby terkena ‘sampuk’ ?
Kami buatlah air Yasin , air manzil (kitab ayat2 pendinding) bagai …
Renjis2kan air tu kat Zaid , sambil baca2 lagi Ayat Kursi .
Lama jugaklah Zaid nak pulih balik . Serik dah kami nak pegi2 muzium lagi pas ni .
Tak seswaiiii bawak budak kecikkk …

makcik tu tgh pegang ‘pasport’ TTI ;p
blkg tu model Masjidil Haram , Makkah …

 

ini model Masjid Nabawi , Madinah …

 

 

Onie n ummi … abaikan posing yg buruks itu … ;p

 

 
U all pun patut lawat TTI ni , quite interesting lah .
Saya siap belikan encik hubby t-shirt TTI lagi buat kenang2an … ;)
InsyaAllah bulan 12 ni kami nak fly-fly ke Terengganu … :)
Bersantai-santai di sana kejap … Harap2 tak banjir ler …
Thanx Suamiku :)
Oh , berbalik pd kisah anakku Zaid tadi .
Alhamdulillah dia kmbali pulih tapi makan masa dlm sebulan jugaklah dia punye meragam nangis2 tuh . Haru dibuatnyer ! Sedih jugak rasenye bile jadi camtu kan …
So nasihat utk ibu2 pak2 semua , jangan ler dibawak anak2 kecik ke tempat2 mcm tu yer … berisiko .
p/s : Nak ucap SALAM AIDILADHA siap2 lah. Sebab esok lusa ni agak sibuk takut tak sempat nak online. Balik kampung dan sebagainya. MAAF ZAHIR BATIN ye ! Berape ekor lembu/kambing kome tumbang ? Kalo ade lebih2 tu, ghajin2 le masak rendang hulur kat teman yer ! ;p
 

Incoming search terms:

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *