Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Ah, merajuklah !

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Ah, merajuklah !

Nak juga meluah rasa dalam blog sebab dah lama memendam.

Keciwa.

Kesetiaan tak dibalas.

Malas dah nak layan.

Amboi amboi amboiii…. berdrama hindustan plak mom blogger hari ni yek.

Ok. Serius.

Saya dah beri beberapa tempoh sebagai peluang untuk Mr. N memunculkan CPUV @ BE (Buffered Earnings) di sini tapi penantianku seperti sia² belaka….

Jadi lepas ni biarlah kutumpu pada Adsense sepenuh hati jiwa dan ragaku. Syukurlah ada Adsense kan. Cuma nak optimizekan je elok². Setakat ni, boleh kata setiap hari dapat earning walaupun tak banyak dan yang bestnya dalam matawang USD.

Seminar Buat Duit Dengan Blog (SBDDB) – Akademi Denaihati

Nuffnang CPC '13

sebahagian dari CPC Nuffnang ’13…

Korang tengok ni. Dari 6 jan. ’13 – 24 Mac ’13 ada 17 iklan/kempen CPC (cost-per-click) tapi haghammm satu CPUV atau BE nak dapat. Itu baru ceghita 2013. Yang 2012 malehhh nak bukak ceghita. Merajuk dah. Cukup²lah menanti… haha ~

Oleh itu, malas dah nak kesah status “Geli²” tu nak ditarik atau tidak. Bior teman yang menarik dighi (slang Peghak le pulokk) So buat masa ni biarkan dulu widget sidebar tu dengan iklan bawah entri.

Sebenarnya nak letak iklan dalam blog ni, kita sebagai owner kena rajin bereksperimentasi… betul tak? Kalau iklan tu memberatkan blog, hasil pun tak seberapa, what’s the point? Baik cari alternatif lain.

 

15 Responses

  1. Datin Tyka says:

    Sama lah kita tengah merajuk jugak. Rasanya trafik da cantik. Sabar je la kan.

  2. akubiomed says:

    Boleh tahan juga. Saya langsung tidak ada. :-)

  3. titan says:

    silalah merajuk lama-lama sikit ye. hehe..

  4. Ummi Hanie says:

    trafik tu kacak le sikit2 kot… hehe..

    bukan x pernah merasa dpt cek NN ni, sejak dua menjak ni yg payah sikit wazy

  5. Ummi Hanie says:

    kakngah jugakkk yg dapatt… tahniah laa…

    eh kate nak tukor hosting?

  6. Ummi Hanie says:

    eh kakngah, nape bila nak bukak blog kakngah, keluar perkataan ni “hacked by haxorsistz hacked by haxorsistz hacked by haxorsistz hacked by haxorsistz hacked by haxorsistz hacked by haxorsistz” ??

  7. hafizmd says:

    hehe..sama pulak ss tu…byk dapat cpc…

    ambe pun nak merajuk jugak mulanya, sbb dah hampir setahun tak merasa BE..takpelah..agaknya belum rezki..

    tup2, minggu lepas kot, dapatlah seketul BE..jadilah..jadi ‘magnet’ dulu utk iklan2 lain…hehe

    adsense ni, kalau betul2 buat, mmg masyukkan?

    • Ummi Hanie says:

      hampir setahun ye.. merajuk je, habis citer. haha… mmpengaruh lak ;)

      cpc tak best sgt la kan..

      wah tahniah xsempat merajuk dah d[t BE ye. sy dah penat menunggu… lantaklah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *