5 Tips Membeli Sandals wanita

Studded Flats Sandals With Straps Cream

Salam wbt.,

Korang suka pakai sandal tak? Soalan untuk kaum wanita yer… yang lelaki, samada ibu/kakak/adik/isteri korang suka pakai sandal ke?

Saya suka. Sebab ibu beranak kecil-kecil dan ramai macam saya ni mudah nak bergerak dengan sandal sahaja. Nak sarung pun tak makan masa yang lama.

Sandals ni bahasa pasarnya SELIPAR… Nak moden, panggil SANDALS…  ^_^

Kalau selipar ni biasa kita kenal jenis selipar jepun saja. Tapi kalau SANDALS, dah ada pelbagai gaya yang boleh disesuaikan dengan penampilan seorang wanita. Even untuk hiking pun ada okey.

sandals wanita

idea menggayakan sandals wanita

Sandals wanita pelbagai gaya dari Zalora

Sebut sahaja Zalora, memang dah terbayang koleksi butik online tersohor di Malaysia ni. Daripada hujung rambut hinggalah ke hujung kaki, semuanya ada di Zalora.

Saya senaraikan antara jenis-jenis sandals wanita yang terdapat di Zalora;

 

  • Print sandals
  • Flat sandals with ankle straps
  • Criss cross strap platform sandals
  • Spring tie leg flat sandal
  • Double buckle clattered sandals
  • Ankle strap block heel sandals
  • Casual sandals
  • Metallic Single Strap Sliders
  • Lace up Sandals
  • Open toe Wedges
  • Comfy sandals
  • Classic T-bar sandals
  • Lenny lace up sandals
  • Gladiator leather sandals

… dan banyak lagi.

 

lilywhite sandals by ALDO

sejuk mata memandang… Lilywhite sandals by ALDO

 

 

Vinyl Slingback Flat Sandal

PINK ! Vinyl Slingback Flat Sandal by Carlo Rino

 

Harga bermula dari RM49 hingga RM720. Dari koleksi mampu-milik dan santai hinggalah yang eksklusif.

Antara jenama sandals wanita yang terdapat di Zalora ialah;

 

  • Nine West Exclusive
  • Princess
  • Mango
  • Marie Claire
  • ALDO
  • Bata
  • Carlo Rino
  • Nose
  • Vincci
  • Power
  • Primavera
  • River Island
  • Sentini
  • Something Borrowed
  • Steve Madden
  • Summit
  • Velvet
  • XES
  • ZALORA

…. dan banyak lagi.

 

kredit wardrobelooks.com

 

 

 

 

 

kredit tokyofashionguide.com

 

 

kredit polyvore.com

 

 

5 Tips membeli Sandals Wanita

Dengan pilihan yang begitu banyak, saya percaya memang ianya satu tugas yang sedikit sukar untuk mendapatkan sandals yang SELESA dengan kaki kita. Ok di sini saya share 5 tips membeli sandals wanita;

 

1- Support.

Maksudnya pastikan sandals yang dipilih itu benar-benar menyokong kaki kita. Apabila memakainya, ia elok saja terletak pada kaki tanpa tercabut-cabut. You know what i meant kan?

2- Periksa tapak sandals.

Pastikan tapak sandals lebih BESAR sedikit dari kaki kita. Saya suka tapak yang berkusyen supaya selesa nak menapak.

3- Pastikan tapak sandals TEBAL.

Ini WAJIB okey. Untuk memelihara kaki kita yang mulus dari terpijak benda-benda berbahaya sepanjang perjalanan serta menyerap haba akibat seretan sandals di atas jalan.

4- Bukaan mulut sandals yang lebar.

Ini untuk kes kaki macam saya. Spesis kaki lebar di depan. So tak boleh pakai kasut yang muncung di hadapan sehh…

5- Utamakan kualiti.

Melaburlah sedikit untuk sandals yang berkualiti supaya berbaloi dengan wang dan keselesaan kaki kita.

 

Studded Flats Sandals With Straps Cream

sweet je sandals jenama Princess ni – Studded Flats Sandals With Straps Cream

 

 

Ada rezeki, saya nak rembat sepasang sandals wanita dari Zalora. Self-reward katanya ;)

Incoming search terms:

27 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *