Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Month: April 2015

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

mangga muda buat jeruk mangga asam boi

Mangga Runtuh bukan durian runtuh

Stok buah mangga tengah menggila banyaknya. Menggilalah sangat. eheks Pokok mangga depan rumah ni seakan menyambut perpindahan kami. Masuk rumah baru ni, pokok mangga tu dah start berbunga-bunga cinta. Hatiku pun apa lagi…. berbunga-bunga kegirangan. Peminat mangga beb. Takyah beli dah laaa lepas ni unless buah mangga habis musim n then tetiba mengidam. Tapi ni…
Read more

ephyra untuk ibu menyusu bayi

Ikhtiar perbanyakkan susu badan dengan suplemen Ephyra

Salam wbt, Saya masih mempunyai anak kecil yang hak penyusuannya masih ada tempoh 6 bulan  lagi untuk disempurnakan, insyaAllah. Ketika pergi menunaikan haji, saya terpaksa menghentikan penyusuan buat sementara waktu. dan tanpa mengambil sebarang ubat. kerana tak mahu susu kering terus. cita-cita saya nak sambung menyusukan anak kecil saya kembalinya dari tanah suci. anak dah…
Read more

rizq arabic cafe

Roti Nan Cheese Leleh sekali rasa pasti nak lagi

Salam wbt., Minggu lepas pergi ke restoran RIZQ Arabic Cafe (sekarang RIZQ BISTRO) di taman perumahan bersebelahan sahaja… Taman Pekaka, Nibong Tebal. Dah lama nak menjejak ke sini akan tetapi masa mencemburui. Ada peluang je, zasss menyerbu gitu. Berhampiran pintu masuk, ternampak signboard NAN CHEESE LELEH. Terus teringin nak order. Taraaa…. Order siappp… Perut pun sudah…
Read more

letsmasak.com contest iphone 6

Tingkatkan skil memasak di LetsMasak.com, peluang menang iPhone 6

Salam ceria, Tingkatkan skil memasak di LetsMasak.com, peluang menang iPhone 6| Korang masih rasa skil memasak di tahap yang tidak memuaskan? Saya pun still rasa macam tu… hurmm… So takkan nak biarkan je perasaan itu menghantui diri. Tambah² ibu + surirumah macam saya ni. Tiap² hari berdepan dengan tugasan MEMASAK. Tugasan hakiki katanya…. Satu masa dulu…
Read more

aiskrim matkool butterfly

Rasukan MatKool Butterfly aiskrim berkembar

Salam wbt, Ibubapa, jaga-jaga! Rasukan MatKool Butterfly aiskrim berkembar sedang menggila sekarang ini. Malam kelmarin pun baru je dirayu-rayu dek anak…. mau makan aiskrim katanya, Pergi ke 7 eleven, nampak je MatKool Butterfly, tak pandang lain dah. Sorang yang mau makan aiskrim, sudahnya 4 orang yang dapat. Bagus juga MatKool Butterfly nih, beli 2 paket dapat…
Read more