Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Month: July 2014

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Salam Aidilfitri 2014 & sudah dapat tarikh pergi Haji

Salam Aidilfitri 2014, Berayalah kita dengan cara bersederhana sahaja. Kenang²lah saudara Islam kita yang menderita kesusahan di tempat lain. Elakkan pembaziran seboleh mungkin.

Tragedi MH17: ‘Hujan’ mayat di Ukraine

Assalamualaikum wbt., Tragedi MH17: ‘Hujan’ mayat di Ukraine | Belum reda lagi kita dengan tragedi MH370 yang hingga saat ini masih belum diketahui di mana halanya, terjadi pula tragedi MH17 yang sangat menyedihkan. Ditembak oleh pihak tidak bertanggungjawab, lalu terhempas ke muka bumi Ukraine. Sangat mengejutkan seluruh dunia apatah lagi rakyat Malaysia. Berlaku pula di…
Read more

Ephyra harga istimewa untuk pembaca blog ummihanie.com

Salam wbt.,   Bagi yang belum terdengar tentang Ephyra, sila baca entri ini terlebih dahulu; Ephyra idaman saya Testimoni Ephyra selepas 3 minggu pengambilan     kredit imej     Mungkin tak perlu lagi saya berbahas mengenai kebaikan² Ephyra yang sudah memikat hati ramai pengguna, termasuklah saya.   Harga offer terkini untuk set premium Ephyra…
Read more

Hidung berdarah – Punca & cara menghentikannya

Salam wbt., Hidung berdarah lagi Kakak pagi ini. Semalam pun begitu. Sampai basah² baju Pendidikan Jasmaninya. Mujurlah pakai tudung hitam, tak nampak kesan darah. Kalau pakai tudung putih, baju putih, dah macam zombie gamaknya… huhuu… *tak baik ummi cakap gini* :p kredit gambar: Google Images Makanya ummi bawa Kakak ke klinik pagi ini memandangkan Kakak…
Read more

Salam Ramadhan 1435H, hidayah selepas sahur buat Neelofa

Salam Ramadhan 1435 H semua! Syukur masih diberi peluang untuk kita menyambut ramadhan yang mulia buat ke sekian kalinya. Anak-anak yang berpuasa penuh (insyaaAllah) tahun ni ada 3 orang. Si nombor 4 yang menginjak usia 5 tahun baru belajar2 berpuasa.. Siapa lagi kalau bukan Zaid. Huzaifah dan baby Muaadz confirmlah tak berpuasa lagi. Tahniah buat…
Read more