Gelang haji sudah sampai

Salam semua. Pin pinn bunyi hon van poslaju. Eh? Rasanya takde shopping online apa-apa pon. Kalau ada pun, dah sampai kelmarin. Sapa pulak yang baik hati hantar hadiah ni? Macam-macam perkara bermain di minda ni selepas kedengaran bunyi hon van poslaju… Bukak pintu pagar, abang poslaju hulurkan satu sampul. Ringan je. Oh! Dari Tabung Haji. Apa benda pulak ek? Takkan hantar […]

» Read more

Roti Teloq Goyang

roti telur goyang menu luarbiasa

Roti Teloq Goyang haa memang sah² loghat utara! Sekali baca memang rasa macam pelik², tapi jangan fikir bukan² okayyy… Entri ini bukan bertujuan nak menayang makanan yang saya makan tanpa mempelawa kalian yer, sekadar perkongsian menu yang sedikit ‘rare’. Dengan nama yang memang ‘rare’. Mungkin lain tempat, lain namanya. Pernah ternampak di blog bro Eizil tak silap, Roti Titab mungkin […]

» Read more

Sawang… syuhh kau

Assalamualaikum! Kakak², Abang², Adik². Ada nampak sawang tak kat sini? Macam ada je kan? Boleh tolong saya buang sawang ni tak? Tapi macam cantiiiik je sawang ni pulak. Ekekekeke…. Ehhh… ini spider web daa… Betullah tu, kalau bahasa melayu sebutnya sawang kan? imej: Google Letih sebenarnya “melawan” sawang ni. Begitulah kiasannya… Blog ini asik terabai sahaja. Memang saya sibuk. Sibuk […]

» Read more

Akhiri penantian kami MH370

Salam sahabat semua… Akhirilah penantian kami duhai MH370. Sudah sebulan lebih sejak berita kehilangan pesawat MH370 diwar-warkan yakni tanggal 8 Mac 2014 yang lalu. Antara berita tergempar di Malaysia, hatta satu dunia. Bagaimana pesawat sebesar MH370 boleh lenyap? Ya, itu semua kuasa Allah. Segalanya boleh berlaku dengan izinNya. Kita semua tertanya-tanya…. Apakah sebenarnya yang terjadi pada MH370? Apakah nasib penumpang-penumpang […]

» Read more
1 2