Keajaiban kalimah BISMILLAH

Masih melakukan sesuatu tanpa dimulai ucapan Bismillah? Ayuh mulakan daripada sekarang… Perkara baik jangan ditangguh²kan ya. Banyak hikmah dan pahala bakal diperolehi dengan amalan yang semudah ini. BISMILLAH adalah sebutan/nama singkat dari lafaz “BISMILLAHIR ROHMAANIR ROHIIM” yang bermaksud: “Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.” KELEBIHAN-KELEBIHAN BISMILLAH 1) Yang pertama ditulis Qalam adalah BISMILLAH. Maka apabila kamu menulis sesuatu, maka tulislah BISMILLAH […]

» Read more

Segmen – Saya Mahu Ditegur

Masuk ini, kali kedua saya (bakal) ditegur oleh blogger Eyriqazz aka GTO. Kali pertama ketika segmen saya mahu ditegur tahun 2011 dahulu. Kali ini, menyerah diri lagi untuk ditegur. Ekceli, sama-sama saling menegur ya ~ Nice and good idea. Tujuan saya join segmen ini tak lain tak bukan ialah untuk menambahbaik mutu blog. Jangan hanya syok sendiri kalau kita ambil […]

» Read more

Lamaranku diterima

Syukurrr Alhamdulillah…. hati berbunga² dan semangat blogging berkobar² setelah lamaranku diterima. Selepas KOMLI menerima lamaran, kini giliran Innity pula yang menjadi idaman hampir setiap bloggers kan kan… Terima kasih INNITY kerana memberi peluang ini. Benarlah telahan dan kata hati saya. Kalau yang lain tak berapa menjadi, jangan putus asa cari alternatif lain. Baca cerita merajuk saya ni. Bukan tujuan saya […]

» Read more

Sakitnya bila terkena simpul mengkarung

Sakitnya bila terkena simpul mengkarung ni empunya diri saja yang tahu. Ada yang panggil “tarik mengkarung” dan “simpul biawak”. Bila dah terkena tu, memang nak menitik air mata dibuatnya. Kebiasaannya simpul mengkarung ni saya kena ketika mengandung, bermula dari anak ketiga kalau tak silap saya. Biasanya simpul mengkarung ni terjadi di bahagian betis. Seperti urat ditarik-tarik dengan kuat sekali. Azabbbb…. […]

» Read more
1 2 3