Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Month: August 2013

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Zaid sudah berjaya toilet training dan selamat hari lahir ke-4 !

Alhamdulillah, sebelum menjangkau usia 4 tahun, Zaid sudah berjaya melepasi peringkat toilet training yang dirasakan agak sukar pada peringkat awalnya. Alhamdulillah, berkat kesabaran, berjaya jua dalam tempoh kurang lebih 2 minggu. Syabas untuk diri sendiri ^-^ Selepas peringkat menyahlampin (toilet training), automatiknya bermaksud dah tak pakai lampin, tapi cuma di siang hari. Well, sejak beberapa…
Read more

Paku Pontianak – sinopsis dan trailer

MIG Entertainment menerbitkan lagi sebuah filem bergenre seram berjudul Paku Pontianak yang ditayangkan pada 22 Ogos ’13 lalu. Dengar tajuk saja dah seram weh! Tapi saya suke…. ^_- Klasifikasi: P13 Genre: Horror (Seram) Tarikh tayangan umum: 22 Ogos 2013 Durasi: 1 Jam 32 Minit Penerbit: Metrowealth Pelakon: Pekin Ibrahim, Hidayah Samsudin, Uqasha Senrose, Adibah Yunus, Along Eyzendy,Sidek Hussain, Ruminah Sidek Pengarah: Ismail Bob Hasim Format: 35MM, 2D kredit imej…
Read more

Awan cantik sekitar pergunungan Kinabalu, sabah

Macam tak percaya dah menjejak daerah pergunungan Kinabalu di Sabah. Antara pemandangan terindah yang terpahat dalam memori ialah pemandangan awan cantik di situ.       Subhanallah…. memang terpegun, terpana, terpaku seketika melihat keindahan ciptaan Allah SWT dan bersyukur kerana diberi peluang untuk menikmatinya.     Kami berjalan awal pagi, jadi tak panas sangatlah duduk…
Read more

Tragedi bas Genting jatuh gaung

Salam takziah diucapkan buat kaum keluarga mangsa-mangsa tragedi bas jatuh gaung yang berlaku pada 21 Ogos 2013. Lokasi kejadian di kilometer 3.6 Jalan Genting – Karak di mana sebuah bas ulang-alik membawa penumpang berlebihan telah mengorbankan 37 nyawa (ada sumber mengatakan 50 lebih) dari Genting Highlands menuju ke Kuala Lumpur. Mangsa-mangsa dikejarkan ke Hospital Selayang…
Read more

Dah merajuk baru N nak bagi CPUV

Macam dah agak. Memang dah agak. Lepas merajuk, baru dapat. Nak kena jual mahal, baru nak mengalah ye. So terpaksalah gantung balik banner encik N. (sekarang ni gantung leaderboard je sebagai alternative ad untuk iklan K) Lepas berbulan-bulan (dekat setahun kot) tak dapat CPUV @ Buffered Earnings, barulah encik N sudi nak bagi kat blog…
Read more