Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Month: June 2013

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Banner header blog baru… (jangan jelezz…)

Serius saya memang suka sangat dengan banner header blog yang terbaru ni. Simple and sweet. Yang penting elemen PINK tu mesti nak ada jugak yer mak jemah…. Pink itu jambu :p tagline baru lagi: Blogging + Bisnes Online Dari Rumah Banner ni hasil kreatif sentuhan blogger mohdfairiz atau well-known as Reezluv. Brader boleh bukak bisnes…
Read more

kereta terkecil di dunia

Jerebu di Nibong Tebal, masih tahap OK

Syukur, keadaan jerebu di area Nibong Tebal ni masih bawah paras bahaya. Anak² masih bersekolah tanpa dicutikan. Tak tangkap gambar jerebu pun sebab memang kalau saya tangkap gambar, takde beza gambar berjerebu atau tidak. Hoho… joking ~ Ok ini gambar pinjam je dari pakcik Google yer… Tapi saya perasan matahari selalu berwarna oren terang begitu…
Read more

Kek Coklat Lembap ‘Ajaib’

Jangan tak tahu ye, sekarang dah wujud kek coklat lembap (moist) AJAIB. Sejauh mana keajaibannya? Yes, saya hanya memasak kek coklat ini selama lebih kurang 10 minit sahaja menggunakan Pemanggang Ajaib. Sebab itulah dinamakan Kek Coklat Lembap Ajaib. Jimat masa pulak tu. Oh tidak tidak tidak… jangan tersalah faham. Saya tidak bermaksud untuk mempromosikan Pemanggang…
Read more

Jadual peperiksaan SPM 2013 dan Takwim Peperiksaan 2013

Jadual peperiksaan SPM 2013 Pada tahun 2013 ini, peperiksaan SPM akan bermula pada 6 November ’13 dan kertas terakhir pada 5 Disember 2013. Boleh muatturun jadual peperiksaan SPM 2013 di pautan ini [sila klik]. Seperti biasa, peperiksaan kertas Bahasa Melayu 1 dan 2 dijalankan pada hari pertama, 6 November 2013. Selamat berjaya buat semua calon…
Read more