Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Month: May 2013

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

rebat rm200 SKMM

Cara memohon rebat RM200 SKMM untuk telefon pintar

Orang lain dah lama apply, kita baru nak sibuk² memohon. Tak apalah, janji apply. Ada rezeki, jangan ditolak. Tu je prinsip saya. Senang ~ Lepas dah berjaya apply sijil perniagaan dari SSM pada hujung tahun lepas dan geran Get Malaysian Business Online (GMBO) beberapa bulan lalu (oh belum cerita yer. tunggu…) Hari ni mengorak langkah…
Read more

Bubur nasi Jawa style

Menjak² ni selera makan di rumah dah mula buat hal balik. Sampai sanggup tak makan pun ada. Tambah kalau masak sendiri. Tapi kalau orang masakkan, atau orang jamu di luar ke, selera pulak. Haish ~ Malam tadi, dek kelaparan sangat kot, tiba² teringatkan Bubur nasi jawa style. Mak saya biasa masak, dan saya memang suka…
Read more

Agenda Penting Datin Rosmah

Opsss…. !! Jangan speku (spekulasi) terlalu cepat yer! Tak pasal² kena tangkap polis pulak karang. Mintak simpang ~ Agenda penting Datin Rosmah Mansor weih. Tekojut den dapat emel, kunun²nya dari Datin Rosmah. Haihhh… mamat Afrika mana pulak dah pandai tulis emel SPAM dalam bahasa Melayu ni hah? Begitu skema dan teratur sekali ayat majmuk yang…
Read more

Lamborghini 3 beradik

Terserempak dengan lamborghini 3 beradik ni tatkala ketika nak masuk Terowong Menora – terowong antara ipoh dan Kuala Kangsar tuu… Travelog normal kami balik ke rumah mertua. Lamborghini Hitam, Oren dan Kuning dok konvoi… teruja le kejap…. bajet nak snap, kelam kabut, kelam kabut, dapat snap 2 beradik je. Nama pun lamborghini, lajuuu je depa…
Read more

Petik strawberi segar di kebun Cameron Highlands

Pengalaman baru lagi untuk anak², juga ummi mereka sendiri. Pertama kali ni memetik buah strawberi segar dari ladang di Cameron Highlands ! Sangat teruja… Beli buah strawberi siap dipetik dengan memetik sendiri, sama saja harganya. RM25 untuk setengah kilogram. Bezanya cuma kalau terpetik lebih dari setengah kilo tu, lu bayarla berapa yg patut… haha ~…
Read more