Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Month: January 2013

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Checklist sebelum travel dengan anak-anak menaiki kapal terbang

Salam bahagia, Kanak² terutamanya akan begitu teruja apabila hendak naik kapal terbang. Kita sebagai ibubapalah yang perlu pastikan segala-gala keperluan disediakan dan plan berjalan dengan lancar. Checklist begini mungkin membantu bagi mereka yang akan travel menaiki kapal terbang bersama anak². Dan walaupun saya dan suami sudah alami pengalaman sebegini beberapa kali, checklist ini boleh dijadikan…
Read more

Giveaway Fridge Magnet 2 negeri

Assalamulaikum, salam sejahtera dan salam bahagia. Janji dah nak buat giveaway kecil² dalam entri lepas, maka kenalah kotakannya. Juga sempena pemergianku ke destinasi impian esok… yeayy… best best. Dan juga ekspresi kesedihan tak dapat join event ngetop Sepetang Bersama Blogger ’13 akibat pertindanan program percutian impian tu. Hukhuk… ada kaitan ke? :p Wahai encik DH…
Read more

Wordless Wednesday #63: Risiko tanggung sendiri maa….

  Incoming search terms:boboiboy youtube (14)

Terjebak jua dengan demam Durian Crepe

Sana Sini Demam Durian Crepe Ermm alahai… dah sana sini 1 Malaysia dilanda “Demam Durian Crepe“. Ingatkan diri ini kebal menepisnya. Ropa²nya terjebak jua dengan jayanya sehingga mengorder terus 2 set Durian Crepe. Terbang RM20 yer…. Alkisahnya saya ni kecik² dulu sangatlah tak minat dengan raja buah bernama durian ini. Akan tetapi saya suka tengok…
Read more