Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Month: January 2012

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Awan Nano punya maksud tersirat

Hari ni kecoh satu Malaysia tentang kemenangan lagu Awan Nano nyanyian Hafiz AF tu kan ? Malas pulak nak buat liputan hangit di sini. Hehe … Saya aim Sedetik Lebih yang menang AJL 26 , tapi tersasar pula … at least tekaan saya untuk Beribu Sesalan tu mengenalah sikit walaupun setakat tempat kedua. Jadilah ……
Read more

Baby adalah penawar stress

Anak pun dah 5 orang sekarang ni so dah masuk fasa baru kehidupanlah kiranya . Setiap perkara yang baru tu mesti akan ambil masa untuk penyesuaian diri , betul tak ? Alhamdulillah proses itu tak ambil masa yang begitu panjang , mungkin sebelum habis berpantang itu hari sudah semakin serasi dengan fasa baru ini .…
Read more

Pengalaman kena denda di Sekolah

Semua orang pernah merasa zaman persekolahan , tak kiralah sekolah rendah atau sekolah menengah. Biasanya kedua-dua zaman tu semestinya sudah kita lalui. Bercerita tentang pengalaman kena denda di sekolah ni , saya rasa memang tipulah kalau tak pernah kena.Betul tak ? ;) Saya bersekolah di sekolah agama private dari sekolah rendah hinggalah ke sekolah menengah.…
Read more

NEW YEAR GIVEAWAY BY NABILAMARS AND CIK ERYN

    Another new year GIVEAWAY … ditag oleh Kakyong again ;) Saya nak TAG ; Ieyla & Cik Sembang ….  

Jus Belimbing Home-Made

Balik kampung sebelah encik hasben tempoh hari (bukan cuti CNY baru ni) , memang dapat ‘rezeki harimau’ kata orang tua² . Rezeki makan buah²an yang ditanam sendiri oleh datuk dan parents encik hasben sendiri. Cempedak,rambutan,manggis,belimbing,cerepu(buahnye kecil berwarna oren dan rupa isinya seakan manggis) dan pisang . Sampai tapau² dan pass² ke kawan pun ada .…
Read more