Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Month: April 2011

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Hadiah dah sampai ! :)

  Salam bebeh . Amboi bebeh pulak dah :p . Mood dapat hadiah harussslah gumbira kan ? Seperti yang dijanjikan , walaupun teman tak menang kuiz anjuran Kak Halima MohKembara tahun lepas (sebelum beliau berangkat ke Turki untuk beberapa bulan tapi sekarang dah ada di Malaysia semula) , tapi Yong Halime bermurah hatinye amat nak…
Read more

[INFO] : Jawatan Kosong UiTM

Berita baik buat mereka yang sedang mencari-cari peluang pekerjaan !   Universiti Teknologi MARA (UiTM) dengan ini mempelawa calon-calon Bumiputera Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan tetap/kontrak/sementara di Kampus Shah Alam dan Cawangan bagi memenuhi Wawasan 2020 Negara.   1. PEGAWAI PERUBATAN 2. PEGAWAI SAINS 3. PEGAWAI VETERINAR 4.…
Read more

Bereksperimen design template blog sendiri menggunakan Artisteer

  Salam bahagia & Assalamualaikum . Nampak apa-apa perubahan pada blog Ummi Hanie [dot] com ? Jangan panik , anda bukan tersalah masuk blog orang lain ;) . Perubahan dalam blog sudah menjadi perkara biasa di sini . Jika sudah jemu atau ada yang tak kena pada pandangan mata , maka perubahan harus dilakukan ,…
Read more

Zikir amalan harian jauhi syaitan

  Assalamualaikum dan Salam Jumaat yang penuh barokah  . Sempena Jumaat yang mulia ini  , apa kata kita cuba sama-sama amalkan zikir hari Jumaat . Kita disarankan untuk berzikir bukan pada hari Jumaat ini saja , bahkan pada setiap masa dan ketika nadi kita berdenyut kecuali ketika di dalam tandas . Tapi oleh kerana kita…
Read more

Jing |Antara aplikasi terbaik untuk capture printscreen

  Pernah dengar tentang JING ? Bukan anjing okeyy … tapi Jing . Sejenis aplikasi untuk capture printscreen dengan cantek dan kemas . Selalunya untuk capture printscreen  , korang guna apa ? Hanie dok guna button Ctrl + Prnt Scrn kat keyboard komputer je . Tapi itulah , kadang gambo yang dicapture tu cun ,…
Read more