Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Month: February 2010

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

DUA PENGUMUMAN PENTING

Bismillahirrahmanirrahim ……… Ada 2 pengumuman penting di sini. *Penting sangat ke ?* Yeah, penting bagi yang mengambil berat… Penting bagi yang sudi berkawan dengan saya walaupun saya sekarang ini agak jarang2 melakukan blogwalking dengan rancaknya dek kerana banyak komitmen lain lagi. Penting bagi mereka yang pedulikan kehadiran saya di sini. Ohh… emonya. (^_0) Pengumuman pertama…
Read more

Libur-libur Medan,Indonesia: PART 2 (Final)

Bismillahirrahmanirrahim… Oh untuk Part 1  saya terlupa ceritakan tentang kenduri akikah kawan encik somi di sana. Dia kirimkan 3 juta Rupiah untuk kos 2 ekor kambing beserta kenduri akikah baby boy barunya. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Pandai tukang masaknya memasak daging kambing. Langsung tak ada bau kambing yang hanyir2 tu. Saya sampai tak perasan yang itu…
Read more

Part 1: Libur2 di Medan, Sumatera, Indonesia.

Bismillahirrahmanirrahim… Mula2 kita tengok peta Pulau Sumatera dulu ye tuan2, puan2 , adik2, kakak2, abang2. see.. Sumatera sebelah Malaysia je… seberang laut sikit that’s MEDAN & Tanjung Morawa … Part 1 : Libur2 di Medan, Sumatera, Indonesia. Entri ini untuk hari pertama dan kedua di sana. Kami bercadang nak menginap di hotel tapi Allah dah…
Read more

Mak Cik N yang baik dah meninggal dunia :(

Bismillahirrahmanirrahim……… Entri yang a bit sad. . Wel ….. Kita mesti meredhai Qadha’ dan Qadar yang telah Allah tentukan. Hidup mati kita di tanganNYA. Semua orang, semua makhluk, bahkan tiada satu ciptaan Allah pun yang akan terlepas daripada MAUT. Kita hanyalah sekadar pinjamanNYA di dunia yang fana ini. Perasan tak kalau kita dengar berita kematian…
Read more

Semakin ramai manusia ‘MENTAL’ wujud !

  Bismillahirrahmanirrahim … PETALING JAYA: Seorang bayi lelaki berusia lima bulan yang mati dipercayai akibat didera pada 31 Januari lalu, juga didapati mempunyai kesan diliwat. Berikutan itu, tempoh tahanan reman ke atas sepasang suami isteri yang ditahan berhubung kematian bayi mereka itu, dilanjutkan sehingga 12 Februari ini bagi membantu siasatan. Ketua Polis Daerah Petaling Jaya,…
Read more