Opah penah tengok snow tak ?

Bismillahirrahmanirrahim … Di suatu petang yang ceria , terjadilah dialog di antara seorang cucu separa mat saleh (Victoria-Sofia) dengan Opahnya . ( jalan cerita dan dialog yang diceritakan oleh Opah iaitu mak saya ni telah diubahsuai sedikit dan diterjemah sepenuhnya ke dalam Bahasa Melayu ) Sofia : Opah penah tengok salji tak ? Opah : Penah … Sofia : *membuat […]

» Read more

Taktik 3 MINIT Bersihkan rumah

Rumah u all selalu ada tetamu tak ? Tak kisahlah ada tetamu atau tidak , rumah mestilah sentiasa nak bersih dan kemas . Orang beranak kecik2 macam saya ni susah nak capai tahap tip-top , dapat selesa/kemas mata memandang jadilah . Saya agak curious dalam hal2 pembersihan rumah secara PANTAS . Jalan2 kat blog Mama-Miya ni terjumpa pulak video youtube […]

» Read more

Kekasih berkulit gelap , bukan kekasih gelap

Bismillahirrahmanirrahim ……… Hadirmu dalam hidupku Bagai membawa satu sinar harapan Walaupun kulitmu gelap hitam melegam Tapi di mataku dikau memang gojes Wahai kekasih baru berkulit gelap Teruskan menyinari hidupku dengan caramu Cehh .. bermadah bagai ! inikah ‘kekasih gelap’ ?? Sesekala layan le merapu Hanie ni . Ermm… Betul . Percaya la . Saya memang ada kekasih berkulit gelap . […]

» Read more

Tips Elak Dari Kulit Melecur

Bismillahirrahmanirrahim,   Tips elak kulit dari melecur ni saya maksudkan untuk kemalangan2 kecik contohnya di dapur. Dapur adalah antara tempat paling berisiko TINGGI untuk terkena kemalangan. Saya dah berkali-kali eksiden kat dapur ni dan akibatnya terjadi parut yang tak mungkin hilang sampai bila2 . :( Ehemm.. Jangan jadikan alasan tak mau masuk dapur pulak !   Misal kata u all […]

» Read more
1 2 3