2 Birthday + Kenduri Kahwin + 1 Kematian

Bismillahirrahmanirrahim . Semalam (23 November) hari jadi ke-2 anak saya , Izzah Munirah aka Muni . SELAMAT HARI LAHIR MUNI ! :) Semoga Munirah membesar dgn sihat sejahtera dan sentiasa dalam rahmat Allah Taala . Hari ni tak ralat sangat nak menyambut sebab semalam kami ramai² dah sambut in advance , potong kek sama2 dgn pengantin . Hehe . Meriah la […]

» Read more

BUKU INSPIRASI CONTEST

Bismillahirrahmanirrahim .   Sebuah lagi contest yang Ummi Hanie sedang terjah , bukan contest tepek2 gambar tapi lebih kepada menjawab soalan ala2 interview . Contest ini menarik hati saya atas beberapa sebab ; menawarkan hadiah buku berkaitan bagaimana untuk jadi seorang work-at-home-mom (WAHM), memang sedang mencari-cari buku2 seperti ini dlm bahasa Melayu (kalau dapat FREE lagi syok) , sangat2 meminati ‘kerjaya’ […]

» Read more

Cerita ceriti Homeschool

Alhamdulillah terupdate jua blogku ini dgn entri berkaitan homeschool yg masih lagi fresh dalam diari hidup Ummi Hanie . Alang2 dah masuk topik homeschooling, ni nak story sikit pasal teman encik somi yg berasal dari  Bangladesh, wifenya Indian (malbari) tapi berwarganegara Canada – Canadian. Depa baru je pindah sini  dari Canada tak sampai setahun jagung lagi. Reason ? Sebab nak selamatkan IMAN […]

» Read more
1 2 3 4