2 Birthday + Kenduri Kahwin + 1 Kematian

Bismillahirrahmanirrahim . Semalam (23 November) hari jadi ke-2 anak saya , Izzah Munirah aka Muni . SELAMAT HARI LAHIR MUNI ! :) Semoga Munirah membesar dgn sihat sejahtera dan sentiasa dalam rahmat Allah Taala . Hari ni tak ralat sangat nak menyambut sebab semalam kami ramai² dah sambut in advance , potong kek sama2 dgn pengantin . Hehe . Meriah la […]

» Read more

BUKU INSPIRASI CONTEST

Bismillahirrahmanirrahim .   Sebuah lagi contest yang Ummi Hanie sedang terjah , bukan contest tepek2 gambar tapi lebih kepada menjawab soalan ala2 interview . Contest ini menarik hati saya atas beberapa sebab ; menawarkan hadiah buku berkaitan bagaimana untuk jadi seorang work-at-home-mom (WAHM), memang sedang mencari-cari buku2 seperti ini dlm bahasa Melayu (kalau dapat FREE lagi syok) , sangat2 meminati ‘kerjaya’ […]

» Read more

Cerita ceriti Homeschool

Alhamdulillah terupdate jua blogku ini dgn entri berkaitan homeschool yg masih lagi fresh dalam diari hidup Ummi Hanie. Alang2 dah masuk topik homeschooling, ni nak story sikit pasal teman encik somi yg berasal dari  Bangladesh, wifenya Indian (malbari) tapi berwarganegara Canada – Canadian. Depa baru je pindah sini  dari Canada tak sampai setahun jagung lagi. Reason ? Sebab nak selamatkan IMAN anak2 […]

» Read more
1 2 3 4