14 lagu yang berjaya masuk AJL 25

 

Erm sebenaunye saya bukanlah amik port sangat pun bab sape nak masuk AJL ke , masuk ABP ke , masuk bertanding kerusi parlimen ke … takde takde saya tak berapa kisah pun . Cuma ini sekadar suka-suki sajer … tengok Muzik-muzik pun idak … Saya jarang menonton TV , kecuali rancangan2 yg memang saya gemari . Perkembangan muzik tanahair maupun luar negara pun sekadar tau begitu2 saje …
Katanye daripada 30 buah lagu yg bertanding , hanya 14 lagu saja yang berjaya masuk final AJL 25 . Apakah lagu2 itu dan siapah penyanyi2nya ? Mohhh kite intai ;

Faizal Tahir – Hanyut
Shahir – Kebahagiaan Dalam Perpisahan
Hafiz – Noktah Cinta
Meet Uncle Hussain – Drama King
AdiraKu Ada Kamu
Yuna Cinta Sempurna
A.P.I – Pelita
Tomok – Berlari
Black – Sofea Jane
Hujan – Mencari Konklusi
Faizal Tahir – Selamat Malam
Bunkface – Extravaganza
Stacy Jahat
Anna RaffaliTolong Ingatkan Aku

 

Hanya 4 ‘kuntum bunga’ saja di situ dikelilingi 10 ekor ‘lebah’ . Siapakah yg bakal menjadi juara AJL 25 ?
Dalam list tu , ada satu yg buat saya keliru sikit . Black – Sofea Jane . Siapa yang nyanyi ye ? Sofea Jane ke Black Mentor ? Ouhh … Black la yang nyanyi … Sofea Jane berlakon saja …. ;)
Hurm , Faizal Tahir bolot sampai dua pencalonan nooo …. ! Saya prefer lagu Hanyut kot – soundtrack drama Ahmad Durrah kan kan kan ? ;) Lagu satu lagi tu tak berapa familiar .


 

 

U all agak-agak laa … sape laaa agaknye yang menang kali ni ye ?

Sumber : Mangga Online


Ummi Hanie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *