BABY CUTE CONTEST


S
alam . . .
Ni dier julung2 kalinya contest yg kusertai via online/blog .
Contest ni dtgnyer dari Blog Mama Aqish .
Antara syarat masuk contest ni ialah utk baby 0-18 months . . .
That means my baby Muni ( 17 months ) still leh masuk kan kan kan ??
So, here is her LATEST adorable picture. . .
try nak catch flash camera . . haha
2 Soklan yg perlu dijawab . . .
~ Ape yang menarik tentang anak anda ?

Izzah Munirah @ Muni masih memegang status “bongsu” buat masa ini tetapi bakal menyerahkan status tersebut kepada bakal adiknya pd hujung bulan Ogos @ awal September ini. Muni jadi kakak yg baik yer ..

Lahir dgn berat 3.9 kg (masyaAllah) secara normal di klinik bersalin swasta . Tidak mengalami penyakit kuning (alhamdulillah) seperti kakak dan abg nye. Dia memecahkan tradisi dgn lahir ke dunia di klinik private, bukan di GH. Bertuah punyer baby. Dan. . lahir setelah abahnye bergelar Dr. Bukan doktor perubatan tp doktor buku. . (Ph.D) Alhamdulillah. . Tu yg org kate rezeki budak.

Walaupun bongsu, tetapi dia selalu mengalah dgn kerenah abg nye yg suke berebut barang. (alahai biase ler bebudok) Muni agak independant dan pandai bermain seorang diri tanpa dilayan oleh abg dan kakaknya.

Namun begitu, dia mmg begitu manja dgn ummi nyer. Ke mana shj umminye pergi,dia pasti akan ikut dan tunggu walau selama mana pun.

Panggil umminya “emmekkk…” (mak ler tu ) =)

Tak lekat/tak mau dgn org lain hatta dgn ayahnya sekalipun jika ummi dlm penglihatannya, tapi jika ummi takde, pandai pulak dia bawak diri. Muni, Muni. . .

Suka menari sebab abahnya selalu pasang DVD Barbie especially Barbie and the 12 Dancing Princesses. Ha, start ler tarian ballet dia ! Ummi tak ajar yer nari2 ni.

~ Mengapa dia layak menjadi pemenang baby cute contest???

Sebab Muni belum ade legging ler Aunty Mama Aqish ! Hehe . . .

Ok serius serius. Semua parents akan beranggapan bahawa baby mereka lah yg paling cumil kan ? I’m one of them. Yes , she is soo cute and adorable like a baby doll especially mase badan dia tengah tembam2 gebu gitu. Saaangat tembam mase lahir sampai umur 1 tahun 3 bulan kot lebih kurang . Sekarang dah mengecut sikit sebab dia dah ‘ dapat kaki ‘. Jalan sana jalan sini jogging, lame2 turunler berat badan.

Satu lagi , kulitnyer putih/cerah bak Snow White. Hai, melebih le tu! Bulu mata lebat, panjang dan sedikit melentik bak memakai bulu mate pelesu. :x Maybe dlm pic ni x nampak sgt la.

Wokey. . . Sekian dulu entry utk Baby Cute Contest nih.

p/s : segala kata2 dlm entry ni tak bermaksud nak membangga/meninggi diri . . saya hanyalah insan biase yg byk kelemahan . . . harap dimaafkan . . .
p/s/s : sebelum tu jom layan video klip comeiii ni dulu . . . Happy Viewing !! :p

http://www.youtube.com/get_player

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *